Voor zangeres Edsilia Rombley kan het jaar 2023 niet beter beginnen: eindelijk komt haar nieuwe album ‘In Balans’ uit en op vrijdag 20 januari 2023 start haar ‘In Balans’ theatertour.

Het nieuwe album ‘In Balans’ van Edsilia Rombley bevat 13 tracks met nieuwe en reeds als single verschenen Nederlandstalige pop, soul en R&B-liedjes. ‘In Balans’ markeert het 25-jarig jubileum van Edsilia als artiest en het weerspiegelt haar carrière op muzikaal gebied, maar ook als persoon. “Ik laat me niet graag in een hokje plaatsen, muzikaal gezien ook niet. Ik hou ervan om me te verdiepen in andere genres en stijlen en dit heb ik gebundeld in één album. De titel ‘In Balans’ staat in deze context dus voor de veelzijdigheid van mijn carrière”, aldus Edsilia.

De productie voor het album lag in handen van Tjeerd Oosterhuis en hij werkte hiervoor samen met verschillende tekst- en muziekschrijvers, waardoor het zo’n veelzijdige sound heeft gekregen. De titeltrack ‘In Balans’ heeft een moderne dance-sound met opzwepende muziek en een goede tekst, Jochem Fluitsma werkte mee aan deze track. Ook de verdeling tussen ballads en uptempo nummers is op dit album in balans. Het rustige ‘Als Ik Weer Bij Jou Ben’ is werkelijk een pareltje, waarbij het haast sprookjesachtig gezongen wordt. Ook kent het een mooie muzikale opbouw.

Net zoals op voorgaande albums van Edsilia zijn ook op dit album een aantal mooie duetten te horen: het lekker zomerse ‘Goed Voor Mij’, samen met Kenny B, is een heerlijk aanstekelijke track waarbij de stemmen van Edsilia en Kenny erg goed samen passen. Samen met zangeres Numidia heeft Edsilia het catchy ´Soulmate´ opgenomen. ´Soulmate´ gaat over het hebben van een natuurlijke klik met iemand, iets wat zeer goed hoorbaar is op deze fijne zomerse track.
´Hoelang Nog?’ is een samenwerking met Ladies of Soul-collega en vriendin Berget Lewis, waarbij de tekst vooral een boodschap is voor mensen die in een ongezonde relatie zitten. ‘Hoelang Nog?’ is erg krachtig en heeft een heerlijke haast R&B-achtige uptempo beat.

Een andere uitblinker op ‘In Balans’ is ‘Je Laat Me Zijn’ waarop Edsilia in al haar kracht te horen is. Met een zeer fijne vrolijke sound is het een aanstekelijk nummer, waarbij Edsilia vocaal laat horen wat ze in huis heeft en wat zeer doet denken aan haar voorgaande Nederlandstalige albums. ‘Je Laat Me Zijn’ mag zich dus zeker tot één van de absolute hoogtepunten van dit album rekenen. Het prachtige ‘Geen Vaarwel’ is een mooie ode van Edsilia aan haar fans. Deze emotionele piano ballad zorgt voor kippenvel. Voor de bezoekers van de concerten in het Amsterdamse Koninklijke Concertgebouw uit 2020 is dit een prachtige trip down memory lane, waar ze dit prachtige lied al ten gehore bracht en waar dit voor de nodige emoties zorgde.

Met haar nieuwe album ‘In Balans’ levert Edsilia Rombley een prachtig album af met Nederlandstalige pop, soul en R&B-nummers die haar als gegoten passen. Hiermee horen we gedeeltelijk de Edsilia uit haar beginjaren terug waarin ze voornamelijk nummers in R&B-stijl zong, dit in combinatie met Nederlandse teksten is een uitstekende keuze. Het gehele album vormt een mooie  weerspiegeling van alles wat Edsilia Rombley de afgelopen jaren heeft gezongen en uitgebracht. Een prachtig meesterwerk waarbij haar stem zeer goed en sterk tot uiting komt. (9/10) (DEMP Music)

Deel: