2022 was weer een jaar vol met fijne nieuwe releases van classic en opkomende artiesten. Wat vooral weer heel fijn was om te doen is het aanschouwen van deze bands live! Dat voelt toch weer erg goed, het maakte echter de eindejaarslijst een vrijwel onmogelijke opgave. Toch na veel zuchten en pijnlijke beslissingen er tien uitgehaald die er net wat boven uit staken.

Dynazty – The Final Advent

De moderne metal band mixt heavy metal met power metal en zorgt voor een bak energie. Deze band heeft hun sound nu écht gevonden en ook de songwriting lijkt elk album te verbeteren.

Ghost – Impera

Een weer wat stevigere Ghost met nog meer dan voldoende catchy refreinen en goede riffs.

Larkin Poe – Blood Harmony

De zusjes Lovell staan opnieuw in mijn top 10. De americana/roots rock/folk met prettige vocals en voldoende variatie is een absolute must hear.

Alter Bridge – Pawns & Kings

De band die niet echt in een hokje te plaatsen is levert wat mij betreft één van hun beste albums af dit jaar. Dikke riffs, geweldige zang, ook hier krijg je een bak energie van.

Saxon – Carpe Diem

De NWOBHM-legendes leveren laat in hun carrière steengoede albums af en daar behoort het album van dit jaar opnieuw bij. Biff Byford zingt nog altijd als 40 jaar geleden en de riffs nog altijd zeer sterk.

The Neptune Power Federation – Le Demon de L’Amour

Door het mogen reviewen kom je regelmatig bands tegen waar je niet eerder van hebt gehoord. Deze band was daar een van, de stoner/psych/hard rock mix werkt goed en verraste dusdanig dat ze nu een plekje in m’n top 10 hebben.

Kissin’ Dynamite – Not The End Of The Road

Catchy glam rock/metal van de bovenste plank. Heerlijk over de top, maar bij deze band weet dat wél op de juiste manier te doen, in tegenstelling tot een hoop andere moderne glam bands.

Midland – The Last Resort: Greetings From

Moderne country band die qua sound meer heeft van de vroegere country. Volop variatie in tempo en samenzang van de bovenste plank.

Smash Into Pieces – Disconnect

De moderne rockband die stevige rock mixt met EDM. In eerste instantie zou ik hier niks mee moeten hebben, het tegendeel is bewezen. Zeker nu dit album wat steviger is dan eerder werk.

Sundance Head – Starting Again

De top 10 wordt afgesloten met deze countryzanger met een dijk van een stem. Die stem heeft me begin dit jaar ingepakt en aan het einde was daar een nieuw album. Een en een is twee, of in dit geval tien.

Zeer eervolle vermeldingen:

Thunder – Dopamine

The New Roses – Sweet Poison

Magnum – The Monster Roars

Deel: