Wat is er mooier dan het Kerstweekend te beginnen met een Top2000 concert als muzikale voorbereiding op de Kerst en de daarbij behorende Top 2000. Dat kon vrijdagavond in de Groene Engel in Oss.

Een 24-koppige band vertolkte in wissende samenstelling een selectie van nummers uit de eerdergenoemde lijst van 2022. Niet geënt op een muziekstijl maar een willekeurige” selectie van artiesten. Van Prince naar Queen, van Anouk naar U2, van Pink Floyd naar Shocking Blue, alles kwam aan bod in deze 2,5 uur durende show.

Elk nummer werd vertolkt door een zanger(es) die het geluid van iedere artiest benaderde. ‘Stairway to Heaven’, ‘Nobody’s Wife’, ‘We are Family’ waren daarvan prima
voorbeelden. Met 24 uitvoerende muzikanten is het moeilijk een keuze te maken om voorbeelden te geven. Het publiek, dat massaal op dit concert was afgekomen, genoot,
danste, en schreeuwde mee op alles wat gebracht werd. Het was een afscheid van een jaar wat iedereen waarschijnlijk snel wil vergeten.

‘Let’s Dance’ was een nodeloze uitnodiging aan het volk om te gaan dansen. ‘Dancing in the Dark’ idem, compleet gebracht met, de uit de videoclip van de heer Bruce Springsteen, de dansende vrouw uit het publiek op het podium. ‘With a Little Help from my Friends’ kan veel dat bewees deze avond ook weer.

Muziek maakt vriendschappen en zo niet verbindt het toch. Muziek doet vergeten muziek doet herinneren. Dat heeft deze avond ons weer geleerd. Een prima start van de Kerst 2022.

Foto’s (c) Rob Verbrugge

Deel: