Met droefheid in ons hart moeten wij melden dat Maxi Jazz, de oprichter en zanger van de iconische Britse dancegroep Faithless, is overleden. Dat meldt de band op hun website. De frontman is overleden in zijn slaap. Maxi Jazz, wiens echte naam Maxwell Fraser was, werd geboren op 14 juni 1957 in Brixton, Londen. Hij was een van de grondleggers van de elektronische dancemuziek-beweging in de jaren ’90 en heeft met Faithless talloze hits gescoord.

Een van de bekendste nummers van Faithless is ‘Insomnia’, dat in 1995 uitkwam en tot op de dag van vandaag nog steeds een van de meest populaire dance tracks is. Andere hits van Faithless zijn onder meer ‘We Come 1’, ‘God is a DJ’ en ‘Salva Mea’.

Maar Maxi en Faithless waren meer dan alleen muziek. Hun nummers waren vaak politiek geladen en bevatten boodschappen over sociale en maatschappelijke kwesties. Met hun muziek hebben ze een stem gegeven aan de stemmenlozen en hebben ze een bijdrage geleverd aan de culturele en politieke bewustwording van een hele generatie.

We zullen Maxi Jazz en zijn muziek altijd blijven herinneren als een belangrijke pionier in de elektronische dancemuziek en als iemand die met zijn muziek een positieve impact heeft gehad op de wereld. Maxi Jazz is 65 jaar geworden.

Deel: