De eerste tweeëntwintig namen voor Bospop 2023 zijn een feit. Dit jaar kent Bospop weer drie festivaldagen met een volledig programma op meerdere podia. De headliners van Bospop 2023 zijn niemand minder dan Simply Red, Porcupine Tree en Zucchero. Daarnaast nemen ook Rag’n’Bone Man, +LIVE+, Nile Rodgers & Chic en Joe Bonamassa plaats op het podium in Weert. De 41ste editie van het festival vindt plaats op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 juli 2023 op Evenemententerrein A2 Weert Noord.

Sinds de oprichting in 1985 is de Britse soul- en popband Simply Red uitgegroeid tot één van de meest succesvolle live acts uit het Verenigd Koninkrijk. Geen wonder ook, want de band tourt al tientallen jaren de wereld rond met talloze hits als ‘Holding Back The Years’, ‘If You Don’t Know Me By Now’, ‘Fairground’ en ‘Sunrise’. In 2019 kwam hun nieuwste studioalbum uit: ‘Blue Eyed Soul’. “I’m looking forward to playing it live because it’s real”, zei frontman Mick Hucknall hier destijds over. Wij kunnen niet wachten om de band te verwelkomen op Bospop!

Liefhebbers van progrock kunnen hun harten collectief ophalen: Porcupine Tree is back in action! Het gerenommeerde trio Steven Wilson, Richard Barbieri en Gavin Harrison stak na een pauze van 11 jaar weer de koppen bij elkaar, met een geweldig album als resultaat: ‘Closure/Continuation’. De bombastische gitaar- en toetsenpartijen, indringende gitaarsolo’s en fraaie meerstemmige zang in combinatie met psychedelische rock, ambient soundscapes, experimentele pop en een geheel eigen voortstuwend metal geluid benadrukken nog maar eens dat Porcupine Tree gelukkig nog steeds veel te vertellen heeft.

Zanger en gitarist Zucchero is hét symbool voor de Italiaanse rock. Deze levende legende bracht in zijn inmiddels ruim 50-jarige carrière talloze hits voort, waaronder ‘Senza Una Donna’, ‘Baila Morena’ en ‘Il Volo’, en werkte samen met grote artiesten als Andrea Bocelli, Sinéad O’Connor, Paul Young en Sting. Engels of Italiaans, ballade of uptempo: Zucchero is van vele markten thuis en steelt hiermee de harten van rock- en bluesliefhebbers van over de hele wereld.

Tot nu toe bevestigd voor Bospop 2023:

Vrijdag:
Simply Red, Rag’n’Bone Man, The Analogues, Clouseau, Young Gun Silver Fox, BZB

Zaterdag:
Porcupine Tree, +Live+, Nile Rodgers & Chic, Rowwen Hèze, The White Buffalo, Stahlzeit, ISE

Zondag:
Zucchero, Joe Bonamassa, DI-RECT, Son Mieux, Southside Johnny & The Asbury Jukes, The Bosshoss, King King, Leif de Leeuw Band, Boaz

Nieuw dit jaar is het extra podium in de 24-uurs tent waar op vrijdag o.a. Fiep, Aynsley Lister, Musest en Physical Graffiti optreden, op zaterdag spelen hier Baby Killed the Roses, Black Bottle Riot, Ten Times a Milion en de legendarische Ray Wilson. Zondag is het de beurt aan Made in Purple, The Damn Truth, SRV Undercover en Legends of Springsteen.

Op Bospop treden tientallen internationale artiesten op, verdeeld over meerdere podia: het hoofd- en een tentpodium. Daarnaast is er een derde podium met een apart programma. Er is daarnaast een gezellige camping met de benodigde faciliteiten, een 24-uurs tent en een sfeervolle festivalmarkt.

Deel: