Wanneer je de reputatie hebt de beste live band ter wereld te zijn, dan is het zonde om dat niet ook aan de thuisblijvers te laten horen. Mede daarom brengen The Rolling Stones nu ‘Grrr Live!’ uit. Een live-album met daarop de beste hits uit hun lange carrière, opgenomen tijdens hun ’50 & Counting’ jubileumtour in 2012 en 2013, ter gelegenheid van hun vijftigjarig bestaan.

De registratie die op het album te horen is werd opgenomen tijdens hun show van 15 december 2012 in New Jersey, waarbij de Rolling Stones met diverse gasten het podium deelden. Zo speelden ze met The Black Keys ‘Who Do You Love’, waren Gary Clarke Jr. en John Mayer aanwezig om ‘Going Down’ ten gehore te brengen en zong Lady Gaga mee op een weergaloze versie van ‘Gimme Shelter’. Samen met Bruce Springsteen, voor wie het optreden een thuiswedstrijd was, speelde de band ‘Tumbling Dice’.

Het is de eerste keer dat het optreden aan diverse geluidsdragers wordt toevertrouwd. Zo is het verkrijgbaar in een normale 3LP uitgave, een witte en een rode 3LP uitgave, een 2CD, een DVD + 2CD versie en als een Blu-ray met 2CD. Aan de laatste twee versies zijn tevens drie bonustracks toegevoegd van het concert van 13 december 2014. Het gaat daarbij om ‘Respectable’ (met John Mayer), ‘Around And Around’ en ‘Gimme Shelter’.

Deel: