Return of the Rabbits! Van 30 juni t/m 2 juli 2023 tuimel je met een zwierige koprol de Groene Heuvels in voor Down The Rabbit Hole. Zwerf over de velden, dwaal door het bos, plons in het meer en geniet met volle teugen van de mix & match-magie van een lang weekend in Rabbit-summerwonderland. Vandaag sprinten we uit de startblokken met de eerste 20 bevestigingen en een exclusieve presale voor trouwe Rabbits!

Fred Again.. – Deze songwriter, beatmaker en multi-instrumentalist verraste vriend en vijand in 2022 met even opzwepende als sfeervolle dansvloervullers.

Stromae – Deze aimabele Belg is een headliner van de buitencategorie, net als zijn sublieme liveband en onnavolgbare Stro-moves in oogverblindende outfits.

Paolo Nutini – Ook de Schot met soul is terug! Zijn nieuwste album laveert van americana naar psychedelische rock, via folk richting post-rock, om vervolgens te landen op het soulnest.

070 Shake – Deze zangeres, rapper en positiviteitsgoeroe deinst niet terug voor zowel aanstekelijke zanglijnen en opzwepende gospel als schurende gitaren, loodzware synths en doordringende drums.

Agar Agar – Is het dance of pop? Precies ertussenin. Dat is het knappe aan de sound van dit übercoole Franse duo, dat slim gebruikmaakt van alle invloeden die er sinds de uitvinding van de synthesizer voorhanden zijn.

Froukje – Onze special guest van dit jaar is groter dan het vuur, groter dan het leven zelf. Daarom blijft ze het hele weekend in de Groene Heuvels! Dit wordt uitzinnig. Het wordt onbezonnen. Het wordt dansen.

IDLES – Deze Bristolse band vond punk opnieuw uit voor Generatie Z. Hun raison d’être: Joy As An Act Of Resistance, een leus die het vijftal op het podium explosief tot leven brengt.

Jacob Banks – Aan longinhoud ontbreekt deze soulzanger niet. Met zijn stem als een misthoorn bereikt hij met gemak de achterste rijen, zodat werkelijk iedereen zich kan laven aan zijn schuurpapieren bariton.

Jacob Collier – Deze zanger, songschrijver, multi-instrumentalist en producer arrangeert jazz, R&B en funk grenzeloos virtuoos met hedendaagse elektronica, hiphop en pop.

Joey Bada$$ – Deze New Yorkse rapper en zanger klom van straatjochie op tot hiphopicoon in het spoor van Nas en Biggie voor hem. En op Down The Rabbit Hole heeft-ie zijn eerste plaat sinds vijf jaar mee.

Kamma & Masalo – House en disco vormen de onverwoestbare pijlers onder de dj-sets van deze twee Amsterdammers met het hi-nrg-hart op de juiste gedeelde plaats.

Naaz – In het prachtige nieuwe werk van deze singer/songwriter klinkt zowel de zwaarte van haar eerste twee EP’s als de vreugde van de bevrijding na een heftige tijd door. Intens? Bloedmooi? Tweewerf yes.

Phoenix – Al bijna een kwart eeuw is het geleden dat ‘If I Ever Feel Better’ de wereld in zijn greep had. Na tig hits straalt de muziek van deze Franse band echter nog altijd diezelfde hyperrelaxte sfeer uit.

Romy – Terwijl haar band The xx voor onbepaalde tijd op pauze staat, maakte deze Amerikaanse een aantal singles en vermaakt ze zich sinds kort volop in de dj-booth. En hoe: haar mozaïek van house, breakbeat en dancepop verandert de dansvloer geheid in lava.

Sleaford Mods – Snerende tirades in plat East Midlands over alles wat er mis is in de wereld, gezien door de arbeidersbril van een spraakzangmitrailleur en getoonzet op minimalistische hakketakkepunkbeats.

slowthai – De grimmige grimepunk van deze rapper uit Northampton is bloedserieus, net als zijn kookpuntzoekende liveshows, waarbij de moshpits en walls of death overuren draaien.

Sticky Fingers – Opgewekte reggaebeats met de zorgeloze surfdude-vibe die je alleen in Australië vindt. De definitie van chill.

Weval – Het is haast onwerkelijk hoe ontzettend veel er gebeurt in de muziek van dit Nederlandse producerduo met liveband. Synths, beats en verknipte vocalen; sensationeel goed.

The Whitest Boy Alive – Het dromerige Berlijnse indierockkwartet rond de Noorse multimuzikant Erlend Øye – eerder de helft van Kings Of Convenience – is terug!

Working Men’s Club – Staccato gezongen, noisy en dwarse electropop uit Yorkshire, een Autobahn-waardige raketbolide met wielen die alle vier een andere kant op willen.

Deel: