De Belgische bluesman Guy Verlinde heeft de afgelopen jaren zijn stempel gedrukt op de Belgisch bluesscene. Naast optredens in clubs en festivals over heel Europa is hij organisator van een bluesclub in Gent en organiseert hij bluesmasterclasses. Hij heeft festivals gedeeld met artiesten als BB King, John Fogerty, Tony Joe White, Santana, John Hiatt, Canned Heat om er maar een paar te noemen. Daarnaast heeft hij inmiddels veertien albums op zijn naam staan. Jarenlang werkte hij samen met de Mighty Gators.

Op zijn nieuwe album ‘Live At The Minard’ wordt hij begeleid door The Artisans Of Solace, een groep Belgische muzikanten met wie hij al vaker het podium deelde. De band bestaat uit Benoit Maddens (drums, percussie), Karl Zosel (bas), Tom Eylenbosch (piano, banjo) en Olivier Vander Bauwede (harmonica, gitaar). Het album is een registratie van een optreden in de Minardschouwburg (in het kort, de Minard) in Gent.

Het album bevat zestien nummers, die in stijl variëren tussen blues, rock, gospel en folk. Het resultaat is een divers en zeer goed album geworden. De muzikanten zijn goed op elkaar ingespeeld en het speelplezier straalt ervan af. Nummers die een bijzondere vermelding verdienen zijn ‘Karma’s Gonna Kick Your Ass’, de blues ‘Blind Willie McTell’ en het Vlaams gezongen ‘Keppe, ‘k Zien Ier Voe Joen’. Een prima concert en een uitstekende registratie, die tonen dat Verlinde en band vooral op het podium stralen. (9/10) (eigen beheer)

Deel: