De Zwarte Cross 2023 is uitverkocht. De kaarten voor het festival, dat van donderdag 20 tot en met zondag 23 juli 2023 zal plaatsvinden in Lichtenvoorde, waren vanochtend binnen twee uur de deur uit.

Op zaterdag 19 november om 11.00 uur begon de reguliere kaartverkoop en tijdens de piek stonden belangstellenden met ruim 123.000 verschillende devices in de wachtrij. Iedere koper kon maximaal 10 kaarten bestellen. Alle mensen die zich in de wachtrij bevonden hadden een eerlijke kans op kaarten. Om klokslag 11.00 uur kreeg namelijk iedereen een willekeurige plaats in de wachtrij toegewezen. De organisatie snapt dat belangstellenden die geen kaart hebben kunnen bemachtigen balen als een stekker. Er kunnen nog tickets gekocht of aangeboden worden via TicketSwap. Alleen daar kunnen Zwarte Crossers op een veilige manier kaarten (ver)kopen. Iedereen die wel kaarten heeft kunnen bemachtigen: bedankt dat jullie vertrouwen hebben in de Zwarte Cross en gefeliciteerd! We zien jullie op de Zwarte Cross 2023.

Na 1092 dagen was het dan eindelijk weer zover: de voorverkoop van de tickets voor de Zwarte Cross. Voor het eerst sinds 2019 maakten Zwarte Crossers zich weer op voor een zaterdagochtend kaarten scoren. Alle festivalgangers die door de wachtrij kwamen konden maximaal 10 tickets per persoon bestellen. Dat zij de slogan ‘Nøhlen is dodelijk’ omarmd hebben is duidelijk. Zonder genøhl werden alle Zwarte Cross tickets verkocht!

Soepel verlopen
Dit jaar is de kaartverkoop zonder problemen verlopen. Mede dankzij de digitale wachtrij. Uren van tevoren klaarzitten had geen zin, want de kaartverkoop vond plaats op basis van willekeurige plaatsing in de wachtrij. Dit alles zorgde ervoor dat het hele proces tot grote tevredenheid van de organisatie van de Zwarte Cross, Feestfabriek Alles Komt Goed B.V., verlopen is.

Deel: