De Roma maakt zich op om de meest charismatische storyteller en zangeres eíndelijk te verwelkomen in hun prachtige tempel. Beide shows op 7 & 8 maart zijn al even uitverkocht, dus voegt Suzanne Vega nog een derde concert toe aan haar succestour ‘An Evening of New York Songs And Stories’ op maandag 6 maart 2023. De ticketverkoop start op woensdag 23 november om 13:00 uur.

Afgelopen zomer speelde Suzanne Vega voor tal van uitverkochte zalen in België en Nederland. En kon Thomas Vanderveken haar strikken voor een intiem en persoonlijk gesprek in ‘Onder Ons’. Krijg hier een unieke blik op wat Suzanne Vega zoal bezighoudt, inspireert en hoe het komt dat haar wereldhits vandaag nog steeds springlevend zijn. Via onder andere TikTok bereikt ze miljoenen jongeren met tijdloze songs als ‘Luka’, ‘Tom’s Diner’, ‘Marlene On The Wall’ en nog zo veel meer.

Op ‘An Evening of New York Songs and Stories’ (2020) staan eerder uitgebrachte nummers die geïnspireerd zijn door New York, dit keer in een live-uitvoering. Vega wordt hierbij bijgestaan door haar trouwe gitarist Gerry Leonard, bassist Jeff Allen en keyboardspeler Jamie Edwards. Het album werd opgenomen in de beroemde New Yorkse bar Café Carlyle. Naast hits als ‘Luka’ en ‘Tom’s Diner’ komen ook minder bekende pareltjes aan bod, zoals ‘Frank and Ava’ en ‘Ludlow Street’. Ook ‘New York is my Destination’ wordt uit haar repertoire naar boven gehaald. ‘An Evening of New York Songs and Stories’ is geproduceerd door Gerry Leonard waarbij de mix is uitgevoerd door geluidstechnicus en Grammy Award-winnaar Kevin Killen en de master is verzorgd door Grammy Award-winnaar Bob Ludwig.

Suzanne Vega
Suzanne Vega wordt alom geprezen als één van de beste songwriters van haar generatie. Ze is een boegbeeld van de folkrevival van de vroege jaren 80. Na het verschijnen van haar warm onthaalde debuutalbum, in 1985 uitgebracht met haar naam als titel, bleef ze hedendaagse nummers schrijven en opnemen die ons inmiddels vertrouwd in de oren klinken. Zoals het gedurfde ‘Luka’ waar Vega, geïnspireerd door Lou Reed, het gevoelige thema van kindermishandeling aanraakt. Of de rustige ballad ‘Marlene on the Wall’ die vertrekt van een poster van Marlene Dietrich waar ze troost vindt nadat haar vriend haar verliet. ‘Tom’s Diner’ is dan weer een uniek a-capellanummer en werd als remix van het Britse danceduo DNA een groot succes in nachtclubs. Vega’s albums, waaronder ‘Suzanne Vega’, ‘Solitude Standing’ en ‘99.9F’, gingen miljoenen keren over de toonbank.

De nummers klinken als verhalen die op meesterlijke wijze door Suzanne Vega worden verteld. Haar haast ‘puur poëtische blik op de wereld’ valt telkens weer op het stadsleven, gewone mensen en onderwerpen die uit het leven gegrepen zijn. De gevatte en pure songs van Vega zijn nog altijd even herkenbaar, uniek en diepzinnig als toen ze 30 jaar geleden voor het eerst op de radio te horen was.

Deel: