De meidengroep K3 bestaat al 24 jaar; ze zijn bekend van onder andere ‘Oya LéLé’, ‘Mamasé’, ‘10.000 Luchtballonnen’ en ‘Waterval’. Door de jaren heen is de groep al drie maal veranderd van formatie. De huidige formatie bestaan ze uit Hanne Verbruggen, Marthe De Pillecyn en Julia Boschman. Julia heeft het programma K2 zoekt K3 gewonnen en hiermee is zij de jongste K3-lid. De tour die momenteel door Nederland trekt is een welkomstparty voor haar. De kinderen konden een tekening maken die ze konden ophangen bij het onthaal; hiermee werd Julia verrast tijdens de show.

Studio 100 kwam op 31 oktober met het nieuws dat Hanne Verbruggen, door zwangerschap, helaas niet meer mocht optreden. Dit betekende niet dat de shows geannuleerd werden. De groep heeft niemand minder dan Diede van den Heuvel (4de finaliste van K2 zoekt K3) gevraagd om voor Hanne in te vallen tijdens haar zwangerschapsverlof. Dit werd aangekondigd voordat de show begon. Bijzonder, want dit is de eerste keer dat er iemand vervangen wordt tijdens een zwangerschap. Voorheen had de band bij iedere zwangerschap van een groepslid zwangerschapsverlof. Het weekend van 12 en 13 oktober stonden ze in de Mainstage van ‘s-Hertogenbosch, waarbij de 6 shows allemaal uitverkocht waren.

De presentatie van de show werd vertolkt door Max (Kaj van der Voort); hij deed zich voor als theaterdirecteur van de Mainstage. De aap kwam uit de mouw want hij bleek een vriend te zijn van Marthe en Diede, die hem gevraagd hadden voor het organiseren van een welkomstparty voor Julia.

De show werd geopend met het nummer ‘Waterval’ en werd gelijk meegezongen door het publiek. Het was niet te merken dat Hanne vervangen was door Diede, omdat zij vocaal erg sterk is. K3 had het bekende regenboogjurkje aan, dat ditmaal in het fluweel blauw gekleurd was. De eerste set werd afgesloten met ‘Giddy-Up-A-Go-Go’; het nummer dat is verweven met het hedendaagse EDM. Er werd gebruikt gemaakt van led sticks die ieder van kleur kunnen veranderen, een technologie die we nog niet eerder gezien hebben bij een K3 show.

De volgende set van show begon met een de nummers ‘Trouwen’, ‘Telepathie’ en ‘Smoorverliefd’. Hiermee lieten ze het romantische deel van de show zien; Julia en Marthe brachten voornamelijk die energie naar het publiek. Diede was wat afstandelijker, welke komt omdat dit haar tweede K3 show weekend was. De connectie tussen hen moet nog groeien. Hoogtepunt van deze set was ‘Ushuaia’, welk in een akoestisch jasje werd gestoken. Jammer liet Julia dit vocaal links liggen, Marthe en Diede zongen dit wel fenomenaal.

Het feestje kon echt beginnen met ‘Niet Verjaardagsfeest’, ‘Disco Oma’ en ‘Hart Verloren’. Hiervoor werd er een discobal vanuit de lucht getoverd; hiermee kwam er allerlei kleine lichtjes door de zaal. Hiermee lieten ze wel zien wat ze in hun mars hadden, het publiek zong en danste mee tijdens deze nummer. Het slotnummer van show was ‘Vleugels’ en staat op het album dat 18 november uit komt. Marthe, Diede en Julia vroegen aan het publiek of ze deze al kenden, maar natuurlijk kende het publiek deze. Julia bedankte Marthe en Diede voor het organiseren van deze welkomstparty, alsmede werd Diede bedankt voor het invallen.

Een K3 show zoals deze is nog niet eerder vertoond. Productioneel is het vergelijkbaar met een arenaconcert. Deze show was iets anders dan in ‘s-Gravenhage, aangezien er geen confetti aanwezig was. Maar Marthe, Julia en Diede gaven een energieke show, welke bestond uit nieuw en oud werk en zo een mooi overzicht gaf van wat K# kon en nog steeds kan.

Deel: