De limited edition collectie, ontworpen door Charlotte de Witte en Filling Pieces oprichter Guillaume Philibert, werd op de openingsmiddag van het Amsterdam Dance Event (ADE) gelanceerd in de Filling Pieces HQ in Amsterdam. Afgelopen week heeft De Witte haar nieuwe ‘Apollo EP’ uitgebracht, deze ADE staat ze op Awakenings voor een spectaculaire set. De exclusieve KNTXT x Filling Pieces-collectie is verkrijgbaar in de Filling Pieces flagshipstore van 19 tot 23 oktober en vanaf 20 oktober online.

Iets wat beter had gekund was de muziek op het begin van de middag. Er was weinig tot geen muziek toen de gasten binnenstroomden. Dit zorgde voor een vrij ongemakkelijke sfeer. Na enkele minuten begon er wat muziek te draaien. Of dat nou Charlotte haar smaak was, daar zijn de geleerden het niet over eens. Gelukkig werden er nog harde techno bommen gedraaid op het einde, helaas niet door Charlotte zelf. Iedereen hoopte op een moment dat Charlotte ging draaien, maar helaas kwam dat er niet van. In de avond van zeven tot tien zou er een ‘after party‘ zijn, waar ze wel zou draaien. Slim geregeld.

Rond s’middags half vijf werd de muziek dus steeds sneller. De dj tafel in het midden van de winkel had hoge verwachtingen. Maar Charlotte zelf zou niet draaien. Ze heeft de hele middag met iedereen staan praten; het maakte haar niet uit of ze je kende of niet. In een aparte ruimte lagen er twee ipads met een koptelefoon. Nadat je je emailadres had ingevuld belandde je in een speciaal Soundcloud document. Hierin stonden meer dan tien onuitgebrachtte nummers. Niet de gehele nummers, maar de eerste dertig seconden. Je hoorde de muziek van De Witte door je oren, zonder dat de mensen om je heen er iets van konden horen.

De cocktail bar viel goed in de smaak. Letterlijk en figuurlijk. De winkel was dan ook compleet volledig geculd met bekende influencers. Erg aardig waren ze echter niet vanmiddag. Daarnaast waren er wat vrienden en familie van Charlotte en haar vriend Enrico. Iedereen zag er verzorgd en modern uit en zelf droeg Charlotte een shirt van haar nieuwe samenwerking. Overal in de ruimte waren aspecten van Charlotte terug te vinden, van LP’s tot kleding met haar naam.

Vanaf zeven uur s’avonds stond de Headquater gevuld met uitgenodigde mensen, die klaar waren voor een feestje. De geruchten dat ze zelf zou draaien, waren echter niet waargemaakt. Ondanks dat, was het een geslaagde dag met veel plezier. Charlotte heeft bewezen dat ze ADE kan openen, zelfs zonder haar muziek.

Deel: