Twee jaar lang toerde Charly Luske met groot succes langs de theaterzalen met een eerbetoon aan George Michael. Dit seizoen is het de beurt aan Robbie Williams. Met ‘The Story of Robbie Williams’ speelt Luske in totaal 19 keer de rol van Williams, hoewel het natuurlijk geen gewone imitatie is van de Engelsman, maar een uitgelezen performance die de zanger een waardig eerbetoon geeft. Donderdagavond stond de zanger in de Schouwburg in Venray.

Luske ziet Williams als de grootste entertainer van de jaren 90 en 00. Met zijn band, bestaande uit toppers als Phaedra Kwant, Arie den Boer, Nik Bult, Danjil Tuhumena, Jan-Peter Bast en Jules Pasdeloup, liet de Nederlander alle ups en downs, hilarische momenten en intieme geheimen van de voormalige Take That-ster langskomen. Maar vooral werden knallende versies gebracht van de mooiste nummers van Williams, zoals ‘Feel’, ‘Come Undone’, ‘Rock DJ’, ‘Let Me Entertain You’ en natuurlijk ‘Angels’. “Al die hits, zo veel energie, ik kan niet wachten!”, zei Luske voorafgaande aan de tournee al. En terecht, want een avondje Robbie Williams staat altijd garant voor een complete avond hits.

Nee, het was geen tribute of imitatieshow, maar zoals Robbie Williams al zei: “The naked truth and bloody great music!” De opzet van de show lijkt een beetje op de eerdere theatertour die Charly Luske deed rondom de muziek van George Michael. Deels zijn de artiesten ook wel te vergelijken: Opgekomen als onderdeel van een boyband, en solo meer successen behaald dan ooit tevoren. Beiden gezien als sexsymbool en door het grote succes een zware periode moeten ondergaan door drank & drugsgebruik, alsmede een sexverslaving. Maar waar George Michael er echt aan onderdoor ging, lukte het Robbie Williams wel om op te krabbelen en door te stoten.

Net als bij de vorige tour is bassiste Phaedra Kwant de verteller van het verhaal, die de rode draad vormt in de show. Ze vertelde het leven van de zanger en tussen de weetjes door was ze een krachtige aanvulling op de stem van Charly Luske. Maar ook diens eigen stem is er een om van te smullen. Net als Williams is Luske een showman, een mooiboy, een krachtige persoonlijkheid die als geen ander de Engelsman kon vertolken.

In Venray zong de zaal volmondig mee, wat voor de band op het podium enorm fijn moet zijn geweest. Nummers als ‘Millenium’, ‘She’s the one’ en ‘Rock DJ’ waren voor de pauze een absoluut hoogtepunt, net als na de pauze, toen Luske aanving met het lijflied van Robbie Williams, ‘Let me entertain you’. Toen met het melancholische ‘The Road to Mandalay’ het einde werd ingeluid, kon het niet anders dat het gevoelige ‘Angels’ werd afgesloten. Natuurlijk, want de zaal kon het nummer van voor tot achter mee zingen en blijven zingen, ook toen de band het podium reeds verlaten had.

Door dit doorzingen en het overweldigende applaus, kwam de band natuurlijk terug, om met ‘Candy’, ‘Relight My Fire’ en nogmaals het lijflied van Williams, ‘Let me entertain you’, de zaal definitief te verlaten. Luske lukte het wederom, om na een eerbetoon aan George Michael, nu ook Robbie Williams met verve te eren. Een zeer geslaagde tribute!

Foto’s (c) Rita Kuenen

Deel: