Al maanden was de 2022 editie van de DNA tour van de Backstreet Boys in de Amsterdamse Ziggo Dome compleet uitverkocht. Een duidelijk teken dat Brian Littrell, Howie D., Kevin Richardson, A.J. McLean en Nick Carter nog steeds razend populair zijn bij de Nederlandse fans. In 2019 deden ze de Ziggo Dome al eens aan met de DNA tour, afgelopen zondag deden ze dat nog eens dunnetjes over.

Het voorprogramma werd verzorgd door de Amerikaanse mashup DJ KnowleDJ. Voorafgaand aan het concert vroeg hij aan fans buiten in de wachtrij om bepaalde Nederlandse kreten, zoals onder andere “Waar is dat feestje?”. Tijdens de DJ-set gingen de fans compleet uit hun dak op deze Nederlandse woorden. De beste hits uit de jaren ’90 kwamen voorbij, met de Vengaboys als extra Nederlands tintje.

Vlak voor de start van het concert werd alvast de kerstsingle ‘Last Christmas’ gedraaid, hiermee kreeg het publiek alvast een klein voorproefje van het kerstalbum ‘A Very Backstreet Christmas’, wat op vrijdag 14 oktober 2022 zal verschijnen. De perfecte opwarmer voor het Backstreet Boys concert.

Een groot doek maakte plaats voor een groot podium, waar na een korte introductiefilm de Backstreet Boys aftrapten met het opzwepende ‘Everyone’. Sterke zang in combinatie met even sterke choreografie beloofden voor een memorabele avond te zorgen in Amsterdam. Echter was er net iets te veel spanning in de Ziggo Dome, aangezien het zaalgeluid het begaf tijdens het derde nummer ‘The Call’. Even leken de Backstreet Boys dit niet door te hebben via hun in-ear monitors, maar even later verlieten ze het podium en werd er in allerijl gezocht naar een oplossing. Binnen enkele minuten keerden Brian, Kevin, Nick, Howie D. en A.J. weer terug op het podium en begonnen nogmaals met ‘The Call’.

In 2023 bestaan de Backstreet Boys 30 jaar en hebben gedurende deze periode een grote en zeer trouwe fanbase opgebouwd. De fans zijn altijd heel belangrijk geweest voor dit Amerikaanse vijftal, zo werd er tijdens het concert erg veel contact gezocht met fans en waren er ook enkele gelukkige toeschouwers die een hand van een Backstreet Boy kregen tijdens de show. De grootste klassiekers zoals ‘Quit Playing Games’ en ‘Everybody (Backstreet’s Back)’ werden afgewisseld met nummers van het album ‘DNA’, met het gevoelige ‘Chateau’ solo gezongen door Howie D. als één van de hoogtepunten. Ook was er ruimte voor wat grappige momenten, zo gingen A.J. McLean en Kevin Richardson zich op het podium omkleden en gooiden daarna 2 boxershorts het publiek in, als reactie op de grote hoeveelheden ondergoed die er door de jaren heen het podium op werden gegooid.

Natuurlijk mochten ook de fans laten horen dat ze de songteksten nog beheersten, zo was er bij het energieke ‘The One’, een kort moment waar het publiek de zang mocht invullen en hier werd luidkeels gehoor aan gegeven. De uitzinnige menigte zong, sprong, danste en klapte er op los. Er waren stralende gezichten, maar ook veel geëmotioneerde gezichten waar ook menig tranen van vreugde over de wangen rolden. ‘I Want It That Way’ luidde het onofficiële einde van de show in.

Als allerlaatste toegift knalde ‘Larger Than Life’ door de Ziggo Dome, hierbij bereikte het concert het absolute hoogtepunt. Een Backstreet Boys single die zeer toepasselijk is op de band tussen de heren en hun fans. Tevens ook de ultieme samenvatting van dit grootste concert in de Amsterdamse Ziggo Dome. De Backstreet Boys zijn hun Nederlandse fans niet vergeten en deze fantastische show met zeer goede lichtshow en veel mooie visuals laat de fans hopen dat de Backstreet Boys snel nogmaals naar Nederland komen.

Deel: