Dag 2 van Lollapalooza Berlijn begon met veel meer aanwezig publiek en publiek dat wat ouder is en wederom veel publiek met glitters op de wangen. De zon scheen, mensen lagen in het gras, het festival-leven is goed.

We begonnen met Deutschrap: Montez op een afgeladen South Stage. Montez, oorspronkelijk uit Bielefeld, heeft veel liedjes geschreven en niet alleen voor zichzelf maar ook voor Badmomzjay, die later vandaag op het Alternative Stage stond. Met leuke metaforen zong Montez over de liefde: “Deine liebe schmeckt nach Marlboro Light” (‘Marlboro Light’) en “Aber als du da warst, lief doch auch nichts außer Tränen” (‘Gehen oder Bleiben’). Dikke bassbeat en vriendelijk klinkende rap, net als Montez zelf die sich en passant nog even verontschuldigde voor het feit dat hij eerder vloekend op het podium stond vanwege geluidsproblemen.

Van Drangsal, pop met Smiths invloeden, op het Noord Podium verwachtten we veel, maar ondanks de blauw satijnen broek, de blauwe glitters op het gezicht van zanger Max Gruber en een hypnotiserend “Eind Lied geht nie Kaputt” was het optreden wat mat. Mensen keken om zich heen en verlieten het veld weer.

Florence Arman in de Weingarten maakt feeërieke pop met een zware ondertoon “’Cause if you say it’s take or leave then I’ll bend and I’ll twist Until I’m in whatever funny little shape it is that suits you want” toch was dit een fijn rustpunt op het festival. Ze maakt precies de goede muziek die bij haar zachte ietwat hese stem past, ondersteunt door jazzy drumbeats.

Dan volgde een van de beste optredens van het festival: de soul van Joy Denalane. Een band met muziekinstrumenten: saxofoon, dwarsfluit, trompet, percussie, en de fijne soulful stem van Joy. Ze startte met ‘I’ll put my money on your love’ en verteld bij ‘Put in Work’ hoe ze als klein meisje in Kreuzberg droomde van internationale fame wonend naast de Hansa Studios (o.a. David Bowie nam hier platen op). Ook zong Joy nog een duet waarbij ze op 2 toonhoogten zingt en het publiek volledig meenam. Soul heeft een plek op Lollapalooza veroverd.

We sloten de dag af met Die Fantastischen 4, DJ Tiësto en Seeed. De rappers van Die Fantastischen 4 zijn inmiddels gemiddeld 50 jaar oud, maar daar merkte je niks van: wat een show! Er werd gezongen, gesprongen en gefeest, het leukste optreden van Lollapalooza!

Ook bij DJ Tiësto was het feest en was er van alles veel: veel beats, veel lichteffecten en veel mensen. Het publiek danste en juichte.

Als laatste act was daar Seeed, geclassificeerd als reggae door de organisatie. Op het podium, blazers, percussie, backing vocals en toen ging het los met Ticket.

“Oh, lass sie gehen, lass sie los“ (Seeed – ‘Lass sie Geh’n’) en zo lieten wij ook Lollapalooza 2022 weer los. Een editie die in line-up duidelijk onder deed voor andere jaren, maar waar Mola, Die Fantaschtischen 4, Joy Denalane en Seeed alles goedmaakten. Tot volgend jaar!

Foto’s (c) Armelle van Helden

Deel: