K3 is een formule die al vele generaties kent een omarmt. De bekendste nummers zijn ‘Jij hebt een vriend’, ‘Oya Lele’ en ‘10.000 Luchtballonnen’. In 2021 vertrok Klaasje, hierna werd er een zoektocht gestart genaamd K2 zoekt K3. Hanne en Marthe gingen op zoek naar een derde K’tje, na een maanden lange zoektocht is het Julia geworden. Nadat Julia bij K3 is geraakt kwam het album ‘Waterval tot leven’, dit album is bekroond met een gouden plaat. Deze formule is populairder dan ooit. Niet veel later begon de Kom Erbij Show in België waarvan vrijwel alle data waren uitverkocht.

In de tussentijd brachten ze een zomersingle ‘Mango Mango’ uit, die bij elk zomeroptreden een zomergevoel brachten. Nu dat die voorbij zijn strijken ze hun Kom Erbij Show in Nederland, waarvan de première in Den Haag plaatsvond. Ze waren deze keer niet alleen want Kaj van der Voort is presentator/vriend genaamd Max die samen met het publiek een welkomstparty organiseerde, zodat Julia zich welkom ging voelen.

De opening bestond uit Kaj die vertelde over de dromen van Julia, die vertoond werd door een danseres: het nummer ‘Straal’ van hun laatste album werd gespeeld. Normaliter bestaat dit uit een dans van de dansers, maar wat men ervan hadden gemaakt was kostelijk om te zien. Het nummer ‘Waterval’ kwam uit de speakers, met het nieuwe regenboogjurkje, iedereen keek plezierig en zong heerlijk mee. De energie van deze formule was gelijk te zien bij het publiek. Het decor bij het nummer ‘Giddy-U- A-GoGo was alsof je dwaalde door een discotheek, met de LED lampen die dansers op een creatieve wijze bij zich hield.

Hierna volgde de tweede kledingwissel in een trouwerij outfit, het nummer ‘Trouwen’ kwam vocaal goed uit de veren. De sfeer zat er zo goed in, alsof deze formule altijd heeft bestaan. De vertolking van het nummer ‘Ushuaia’ was ditmaal in een akoestisch jasje gestoken, de act zat erg goed in elkaar. De laatste uithaal van Marthe was voortreffelijk. Het nummer ‘Superster’ kwam er een Hollywood gehalte naar voren, dit past perfect bij Hanne, Marthe en Julia.

Na de derde, en de laatste outfit wissel, begon het welkomstfeestje voor Julia pas echt. Publiekstrekkers waren ‘Niet Verjaardagsfeest’, ‘Frans Liedje’ en ‘Oya Lélé’. Tijdens dat laatste werd er nog confetti gespoten om de show feestelijk af te sluiten. De nieuwe zomersingle mocht ook niet ontbreken van de setlist, de danspasjes kende iedereen uit het publiek. Momenteel zijn ze bezig met hun nieuwe album ‘Vleugels’, welke ze het nummer ‘Vleugels’ voor het eerste live speelden. Het nummer werd goed ontvangen door het publiek, alsmede dat K3 trots is dat het nummer al herkend wordt.

De show verschilde iets met dat van België, dit komt doordat Hanne zwanger is. De aanpassingen zijn echter zó klein dat het verschil nauwelijks te zien was. Immers het grootste verschil is een kledingwissel minder dan dat van België. De show is een spektakel om te zien dit kwam door: het prachtige decor, het gebruik van goed lichtplan, het verhaal dat alles aan elkaar knoopte en K3 die energie overbracht naar het publiek. Het was een prachtige première in de World Forum Theater in Den Haag.

Deel: