De Britse progrock sensatie Big Big Train speelt op 5 september in de Boerderij in Zoetermeer, een exclusieve Nederlandse show. De band heeft Alberto Bravin aangekondigd als hun nieuwe leadzanger na de tragische dood van David Longdon in november vorig jaar. Bravin is bekend door zijn optredens met de progressieve rocklegendes PFM.

Gezamenlijke liefde voor de muziek van o.a. Genesis en Van der Graaf Generator bracht Big Big Train al in 1990 bij elkaar. Sinds hun nieuwe start in 2009 kreeg de band pas echt vorm en ook succes. Big Big Train brengt hun nummers op een dynamische en spannende wijze. Indrukwekkende graphics en video’s versterken hun filmische en verhalende show. Naast Alberto Bravin, drummer Nick D’Virgilio, oprichter en bassist Gregory Spawton en gitarist Rikard Sjöblom, bestaat de Big Big Train-line-up uit gitarist Dave Foster, violist/zanger Clare Lindley, toetsenist Oskar Holldorff en de Big Big Train-koperblazerssectie onder leiding van Dave Desmond.

Rik van den Heuvel van Maxazine sprak Alberto, voor de band afreisde naar Nederland

Deel: