Het is weer zo ver, na een tijd van concerten terug kijken op je telefoon of tv kun je ze weer live bezoeken. Natuurlijk hartstikke gaaf, maar dit soort momenten wil je zelf toch ook vastleggen? Tegenwoordig kan dat gemakkelijk met je smartphone, zorg er alleen wel voor dat je daarvoor de juiste accessoires bij de hand hebt.

Zorg voor een goed passend telefoonhoesje

Concerten zijn natuurlijk super gaaf, maar je hebt de artiest nooit alleen voor jezelf. Soms zijn er wel 50.000 bezoekers die samen met jou genieten van bands zoals Coldplay, U2 of Pink Floyd. Al die dansende bezoekers maken het maken van foto’s en video’s niet perse makkelijker. Daarnaast is de kans dat jouw feestende buurman of buurvrouw per ongeluk jouw telefoon uit je handen stoot ook zeker aanwezig. Wij adviseren je daarom ook om een goed passend telefoonhoesje aan te schaffen. Stel je hebt net de nieuwe iPhone 14 weten te bemachtigen voor een fors bedrag, bespaar dan zeker niet op een stevig iPhone 14 hoesje, maar leg hier dan ook wat extra geld voor neer.

Tip: er zijn ook handige telefoonhoesjes met een koord, deze kun je gemakkelijk om je schouder hangen waardoor de kans op vallen een stuk kleiner wordt.

Naast foto’s en video’s kun je jouw toestel voor nog veel meer dingen gebruiken tijdens het concert. Zo kun je jouw ticket laten scannen vanaf je telefoon of betaal je de drankjes door je telefoon tegen de pinautomaat te houden.

Verschillende soorten hoesjes

Er zijn veel verschillende soorten telefoonhoesjes te koop. Vaak heeft dit te maken met extra functies of de verschillende mate van bescherming. Wat wij zeker aanraden is een hoesje waar je ook je pasjes in kwijt kunt. Want niet iedereen betaald al met zijn of haar telefoon. Bij een bookcase is jouw telefoon volledig beschermd en kun je er 3 of zelfs 4 pasjes in opbergen.

Onderweg opladen

Als je van plan bent om het hele concert zelf vast te leggen, dan is het wel zo handig om de accu van je telefoon zo vol mogelijk te houden. Daarom raden wij je aan om altijd een volle powerbank mee te nemen voor onderweg. Zo kun je jouw telefoon ook in het openbaar vervoer gemakkelijk opladen en kom je niet met een lege batterij aan bij het concert.

Screen en camera protectors

Zoals we al eerder hebben aangeven zijn er veel verschillende soorten telefoonhoesjes op de markt, waarbij het ene hoesje beter beschermd dan het andere hoesje. Gaat jouw voorkeur namelijk uit naar een backcover, dan raden we je zeker aan om daarbij ook een screenprotector aan te schaffen. Een screenprotector zorgt er namelijk voor dat er geen krassen op je beeldscherm ontstaan. Super handig als je jouw telefoon in je tas gooit waar ook je sleutelbos in zit, geheid dat dit anders voor krassen gaat zorgen.

Naast een screenprotector zijn er tegenwoordig ook camera protectors. Zoals je zult verwachten zorgt dit ervoor dat er geen krassen op je camera’s komen en houdt het ook de stof buiten. Zeer handig aangezien de meeste mensen, waaronder jij waarschijnlijk ook, je telefoon op de achterkant legt.

Kortom, hoe duur je telefoon ook is zorg altijd voor de juiste accessoires! Zo hoef je je een stuk minder druk te maken om je telefoon op drukke plekken te voorschijn te toveren.

Deel: