De Canadese gitarist Spencer Mackenzie is pas 22 jaar oud en heeft nu al zijn derde album uitgebracht. Toen hij zestien jaar oud was verscheen zijn eerste, ‘Infected With The Blues’, waar ik toen zeer van onder de indruk was. Inmiddels zijn we zes jaar verder en heeft hij al wat prijzen in de wacht weten te slepen. Spencer heeft zich verder ontwikkeld en heeft in de afgelopen jaren flinke stappen weten te maken.

Op zijn derde album ‘Preach To My Soul’ staan tien nummers, waarvan acht eigen composities. De beide covers zijn ‘Paranoia Blues’ van Paul Simon en ‘No Good’ van JJ Julius Son, bekend van de IJslandse rockers Kaleo. Ondersteund wordt hij door een keur van Canadese muzikanten, waaronder toetsenman Miles Evans, drummer Adam Cannon en de bassisten Steve Pelletier en Stacey Shopsowitz. Zoals ik al schreef heeft Spencer zich in de afgelopen ontwikkeld, zowel als zanger en als gitarist. Het al te jeugdige geluid is er inmiddels vanaf en we hebben hier te maken met een volwassen kerel.

Meteen het eerste nummer ‘Baptized By Cold Water’ geeft de richting van het album aan, namelijk melodieus rockende blues. Nummers die naar mijn mening een bijzondere vermelding verdienen zijn het krachtige titelnummer ‘Preach To My Soul’ en het al genoemde ‘Paranoia Blues’ van Paul Simon met een mooie gitaarsolo van de Canadese bluesgitarist Steve Strongman. Een prima album, aanrader. (8/10) (Gypsy Soul Records)

Deel: