Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Coldplay @ Koning Boudewijnstadion.

Concerttip maandag 8 augustus: Coldplay @ Koning Boudewijnstadion

Met ‘Higher Power’ en laatste single ‘My Universe’, een samenwerking met K-pop fenomeen BTS, heeft Coldplay twee songs toegevoegd aan hun indrukwekkende lijst aan wereldhits. Ultracatchy popnummers met hoge feel good-factor en onmiskenbare Coldplay sound. Het was de voorbode van een gloednieuw album, ‘Music of the Spheres’. De band viert de release met een wereldtournee, waarbij de focus meer dan ooit ligt op duurzaamheid.

‘Music Of The Spheres’ is alweer het negende studio album van de band en bevat in totaal twaalf tracks en is geproduceerd door producer Max Martin. Hij was ook mede verantwoordelijk voor Coldplay’s meest recente hit single ‘Higher Power’ die al meer dan 160 miljoen streams heeft behaald. Het sci-fi thema wordt voortgezet op de rest van het album, gezien de band in hun Instagram post schrijft: “Everyone is an alien somewhere”.

De ‘Music of the Spheres World Tour’ is op 18 april afgetrapt in Costa Rica en maakte op 2 juli de oversteek naar het Europese vasteland. Op vrijdag 5 en zaterdag 6 augustus staat het Koning Boudewijnstadion in Brussel op het programma.

Deel: