Zangeres en actrice Olivia Newton-John is, naar zojuist bekend geworden, overleden. Het nieuws kwam de wereld in via een Instagram post van acteur John Travolta waarmee Newton-John grote successen had als Danny en Sandy in de film ‘Grease’. Olivia Newton-John scoorde verder grote hits met bijvoorbeeld ‘Xanadu’, uit de gelijknamige film, samen met het Electric Light Orchestra.

John Easterling, de echtgenoot van Olivia, geeft aan dat Olivia omringd door haar familie is overleden. Olivia Newton-John vocht al meer dan dertig jaar tegen borstkanker en heeft uiteindeijk deze strijd verloren.

Al ruim voordat ze internationaal doorbrak in de film ‘Grease’ had Olivia Newton-John al grote internationale hits met bijvoorbeeld ‘If not for You’ uit 1971 en ‘Let me be There’ uit 1973. Na de filmhits uit ‘Grease’ scoorde ze nog grote hits met onder andere ‘Physical’ en ‘A Little More Love’.

Olivia Newton-John was naast haar werk als actrice en zangeres actief als dierenrechten-activiste. In 1982 werd zij geeerd met een ster in de Hollywood walk of Fame. Ze heeft in haar carriere 4 Grammy Awards gewonnen en was onder andere ook ambassadrice voor het United Nations Environment Programme en ze werd door het internationale Rode Kruis geeerd voor haar werk in de bestrijding van kanker.

Olivia Newton-John is 73 jaar geworden.

Deel: