Even voorstellen. Matt Lomeo is geboren in Utica in de staat New York. Als negenjarige begint hij mondharmonica te spelen en op zijn tiende staat hij samen met zijn gitaar spelende broer en hun band in 1999 op het Woodstock Festival. Sugar Blue en Little Charlie and the Nightcats moedigen de broers Lomeo aan door te gaan. Via Memphis is Matt nu terechtgekomen in  Los Angeles, waar hij de huisband runt in de befaamde Ireland’s 32 Pub.

En nu is onlangs zijn debuutalbum verschenen met daarop dertien zelfgeschreven nummers. Zijn begeleiders hierop zijn Bill Watts (gitaar), Terry Wilson (bas, gitaar), James Cruce (drums), Kevin McKendree (toetsen), Teresa James (zang, toetsen) en een handvol andere collega’s. De productie was in handen van de al genoemde Terry Wilson. Het is een zeer gevarieerd album geworden met stijlen, die uiteenlopen van soul, roots tot blues en r&b. Zeer fraai zijn ‘Outside Of A Song’, het bluesy ‘Got A New Woman’ en de twee zeer verschillende versies van het titelnummer ‘When You Call’. Mooi album, zeer gevarieerd en een mooie kennismaking met Matt Lomeo. (7/10)  (Eigen Productie)

Deel: