Vlak na de aankondiging van hun zevende studioalbum ‘Pawns & Kings’, hebben de succesvolle rockers Alter Bridge de debuutsingle van het album uitgebracht – de op metal leunende track ‘Silver Tongue’. Het kenmerkende dubbele gitaarwerk wat wordt ondersteund door een stuwende ritmesectie, maakt ‘Silver Tongue’ een van de hardere nummers in de recente catalogus van de band.

Het kwartet bestaande uit Myles Kennedy op zang/gitaar, Mark Tremonti op gitaar/zang, Brian Marshall op bas en Scott Phillips op drums hebben een aanstekelijk nummer afgeleverd en zal zeker een instant klassieker worden. Het nummer is momenteel beschikbaar via alle digitale serviceproviders en alle digitale pre-orders van het album ontvangen een onmiddellijke download van de single samen met het eerder uitgebrachte titel nummer ‘Pawns & Kings’. De videoclip voor ‘Silver Tongue’ volgt twee personages die in de ban raken van een schilderij dat tot leven komt. Het schilderij sleept de personages een duistere wereld in en dwingt hen te vechten om te overleven in een klassieke strijd tussen goed en kwaad.

De band bracht eerder al een lyric video uit voor het titelnummer en in minder dan 5 dagen meer dan 250.000 keer bekeken werd. De lyric video voor ‘Pawns & Kings’ is hier te zien:

Sinds 2004 staan ​​de veelgeprezen rockers Alter Bridge bekend om hun gedenkwaardige riffs, aanstekelijke vocale melodieën en duellerende gitaar partijen die hen wereldwijd lovende kritieken hebben opgeleverd. Nu is het kwartet bestaande uit Myles Kennedy op zang/gitaar, Mark Tremonti op gitaar/zang, Brian Marshall op bas en Scott Phillips op drums terug met hun meest agressieve album tot nu toe. Hun zevende album ‘Pawns & Kings’ staat gepland voor wereldwijde release op 14 oktober

Deel: