We hebben er lang op moeten wachten maar we mogen weer; Festivals! Of het nu Lowlands, Pinkpop of Best Kept Secret is, we genieten weer volop van het bezoeken van deze meerdaagse feesten. Even helemaal uit de sleur en waan van de dag, en je overgeven aan de beste muziek en genieten van de saamhorigheid. Het gevoel van vrijheid en oprechte blijheid.

Het kan dan op de zondagmiddag ook nogal rauw op je dak komen wanneer je weer thuiskomt. En dan hebben we het nog geen eens over de maandagochtend op kantoor gehad. Hoe je dit leed verzacht? Drie top tips.

1. De innerlijke mens

Wanneer jij moe maar voldaan thuiskomt op zondagmiddag is het laatste wat je wilt meteen weer jezelf naar een drukke supermarkt slepen. Veel van ons grijpen dan ook acuut naar het junkfood door bijvoorbeeld Thuisbezorgd in te zetten. Natuurlijk kun je die pizza of kapsalon naar binnen werken, maar de kans dat je de afgelopen dagen gezond hebt gegeten achten wij dan klein. Doe daarom vooraf alvast boodschappen, inclusief gezonde spulletjes. Lekker smoothies en een vers gevulde koelkast doen wonderen. En geloof ons; Het zorgt ervoor dat je je de maandag nét iets fijner voelt.

2. Een klein hoekje

Een ongeluk zit in een klein hoekje, ook jou kan het overkomen. Dit gebeurt dan ook vaak op momenten dat je er tótaal niet op zit te wachten. Onderweg naar huis vanuit een festival is zo’n moment. Moe, voldaan en nagenietend zit jij in de auto. Dan heb je geen zin in een aanrijding of botsing. Eerlijk is eerlijk, wellicht is het scherpste er bij jou na nachten doorhalen ook wel af. Houd hiermee rekening door goed vervoer te verzorgen. Ga je toch zelf achter het stuur? Zorg dan sowieso voor een goede autoverzekering, en het liefst een All-risk verzekering. Better safe than sorry.

3. Opgeruimd staat netjes

Vol energie vertrek je naar een festival, uitgeblust kom je terug. Realiseer je dit goed vooraf en houd er alvast rekening mee. Verschoon je bed, ruim je troep op en zet je spullen voor de volgende werkdag alvast klaar. Niet de leukste klusjes om te doen wellicht, maar je gaat jezelf dankbaar zijn bij terugkomst. Het enige wat jij dan nog hoeft te doen is je meuk in de wasmachine te duwen en jezelf te douchen.

Een festival bezoeken is leuk, het einde kan vrij pittig zijn. Maak het voor jezelf nóg leuker en tref alvast voorzorgsmaatregelen. Voor je het weet krijg je bijna zin om alweer naar huis te gaan. Geniet van de zomer!

Deel: