Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Melissa Etheridge @ de Oosterpoort.

Concerttip zaterdag 9 juli: Melissa Etheridge @ de Oosterpoort

Om de 25ste verjaardag van haar iconisch album ‘Yes I Am’ te vieren, kondigde Melissa Etheridge een Europese tournee aan. Vandaag houdt de Amerikaanse halt in de Oosterpoort te Groningen. De Grammy-winnende singer-songwriter zal er songs brengen uit haar omvangrijke oeuvre, waarbij materiaal uit ‘Yes I Am’ uiteraard niet mag ontbreken.

Op ‘Yes I Am’, dat haar internationale doorbraak betekende, staan enkele van haar bekendste hits waaronder ‘Come To My Window’, ‘I’m the Only One’ en ‘If I Wanted To’. Met het album kreeg ze een Grammy Award voor Best Female Rock en Best Female Vocal Performance. Het album behaalde maar liefst zesmaal platinum en stond meer dan twee jaar en half in de album charts. Daarnaast heeft Etheridge ook een Oscar gewonnen voor Best Original Song in 2007 en maakte ze in 2011 haar debuut op Broadway in ‘American Idiot’, de rockopera van Greenday, waarin ze Billie Joe Armstrong voor een week verving.

Deel: