Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Oleta Adams @ Openluchttheater Caprera.

Concerttip vrijdag 8 juli: Oleta Adams @ Openluchttheater Caprera

De Amerikaanse zangeres en pianiste Oleta timmerde begin jaren tachtig hard aan de weg met haar carrière en vergaarde in 1989 bekendheid dankzij haar bijdrage aan Tears for Fears’ nummer ‘Woman In Chains’. Een jaar later bracht Adams het album ‘Circle of One’ uit, met daarop de hits ‘Get Here’ en ‘Rhythm Of Life’. In 2020 bracht ze de single ‘Place of Peace’ uit: een nummer dat jaren geleden werd geschreven maar nooit is uitgebracht. De single was bedoeld om mensen gerust te stellen in een tijd waarin de wereld covid-19 doormaakte.

Adams’ glansrijke carrière heeft haar vier Grammy nominaties en twee Soul Train Music Awards nominaties gebracht, meer dan 2,5 miljoen verkochte albums, meerdere Top 40 noteringen en een plek in de American Jazz Walk of Fame. Ze heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een veelzijdige muzikante met invloeden uit soul, jazz, r&b, urban en pop. Oleta Adams is een graag geziene gast in Nederland.

Deel: