Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: John Legend @ Ahoy.

Concerttip donderdag 7 juli: John Legend @ Ahoy

Zijn debuutalbum ‘Get Lifted’ kwam in December 2004 uit op Columbia Records. Het bejubelde album bevatte zijn eerste hit ‘Ordinary People’ en bezorgde hem meerdere Grammy Awards in 2006, waaronder Beste R&B Album, Beste Nieuwkomer en Beste Mannelijke R&B Vocal Performance. De opvolger was ‘Once Again’, waarvoor hij nog een Grammy won: Beste Mannelijke R&B Performance voor de single ‘Heaven’. Op het album werkte hij samen met Kanye West, will.i.am en Raphael Saadiq. Zijn volgende release was ‘Green Light’, samen met Andre 3000. Zijn samenwerking met The Roots uit 2010, ‘Wake Up’, won een jaar later de Grammy voor Beste R&B Album.

Legends succesvolle vierde album ‘Love In The Future’ bevat ‘All Of Me’, zijn bestverkopende single tot nu toe. Het nummer bereikte de nummer 1-positie in de Billboard Hot 100 lijst en werd ook nummer 1 in zowel de Mainstream Top 40 als Rhythmic hitlijsten. John Legend won zijn eerste Academy Award, zijn eerste Golden Globe Award, een Grammy Award en een Critic’s Choice Award voor het nummer ‘Glory’, dat hij schreef en zong met Common voor de film ‘SELMA’.

Deel: