Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Rammstein @ Goffertpark.

Concerttip dinsdag 5 juli: Rammstein @ Goffertpark

Een uitverkochte stadiontour, in vele Europese landen een nummer 1 positie voor het zevende album ‘Rammstein’ en lovende recensies over de unieke stadionshow waarin meer vuur dan ooit zit. Noem hits als ‘Du Hast’, ‘Ich Will’ of een ‘Sonne’ en zelfs iemand die weinig met metal heeft, weet meteen over wie het gaat. Al sinds midden jaren ’90 heeft het Duitse Rammstein zich gevestigd in de hoogste metalregionen en heeft sindsdien niet meer aan kwaliteit of naamsbekendheid ingeboet. Als voorlopers van de Neue Deutsche Härte werd de band bekend door de smakelijke mix van harde gitaren met strak drumwerk en techno-melodieën uit de synthesizers waardoor je net zo hard op de muziek kunt headbangen als dansen.

Maar het is niet alleen de muziek zelf die Rammstein zo geliefd maakt onder haar fans. De live-ervaringen alleen al zijn een schouwspel dat je niet wil missen. Naast het uitgekiende geluid is er op het podium genoeg te beleven; van kettingzagen tot vlammenwerpers en van voorbijvliegende muzikanten tot aan wild spuitende voorbinddildo’s. Rammstein is een band die nooit vies is geweest van wat controverse en schunnigheid.

Deel: