Hij is er weer: De wekelijkse Maxazine België Playlist op Spotify. Iedere week weer vernieuwd met een aantal nieuwe tracks. De beste nieuwe muziek, muziek uit onze concertverslagen en cd-recensies, interviews en nieuws, aangevuld met een aantal ‘speciale tips’ van onze recensenten. Een nieuwe lijst met de beste muziek van Belgische bodem, speciaal samengesteld voor jullie. Enkele nummers blijven staan, enkele nummers vervangen we door nieuwere, betere, maar in ieder geval: andere tracks. Vandaag de nieuwe lijst…

Terwijl Jennifer aan het werk was, daags na hun date, draaide Ishaan zich op hetzelfde tijdstip nog eens om in zijn bed. De slaapkamer op de zolder van zijn ouderlijk huis was eigenlijk te klein en te donker, maar Ishaan moest het er maar mee doen. HIj had geen keuze. Nadat hij zijn studie had afgebroken had hij, ondanks de gespannen situatie op de arbeidsmarkt geen werk kunnen vinden. Ishaan schaamde zich er zozeer voor dat hij ook gisteren, tegenover Jennifer over gelogen had. Zijn vaste leugen was het geworden. Hij was weliswaar ook in de leugen opgehouden met school, maar niet vanwege zijn lui zijn en procrastinerende geest, zoals de werkelijkheid was, maar vanwege een mooie aan die hem werd aangeboden bij een internationaal handelshuis dat handelde in onbewerkte basisgrondstoffen voor de fabricage van supergeleiders in de aviation industry. Hij had leugen nu al zo vaak verteld dat hij hem met een zekere flair kon vertellen. Met allerlei kleine details die hij, naar believen in zijn verhaal kon weven of weglaten. Zijn zelfvertrouwen werd iedere keer groter als hij de leugen opnieuw vertelde, het verhaal iedere keer wat uitgebreider.

Gisteren was hij wel een stuk verder dan normaal gegaan. Hij wilde indruk maken op Jennifer. De leugen over zijn salaris was van te voren voorbereid en moest validatie vinden in het van een vriend geleende geld dat hij zou gebruiken om de rekening aan het einde van de date te voldoen. Ishaan had zich voorbereid door op internet een aantal artikelen te bestuderen over aviation industry. Dit allemaal om haar met zijn verhalen over ‘Enabling frictionless travel with biometrics’ om zijn vinger te winden. Bottom line was dat hij haar bij de derde date op zijn laatst, ergens in een hotelkamer, net buiten het centrum tot de zijne wilde maken. Ishaan was een predator, geen lover. Een gevaarlijke man, een underachiever, een lul de behanger en Jennifer had nog geen idee. Er speelde een glimlach op zijn lippen toen hij zijn bed uitging om naar het toilet te gaan, een verdieping lager. Een brede glimlach.

Voordat hij de trap afliep klikte hij zijn stereo installatie aan. De muziek ging verder waar hij gisteren was opgehouden, alleen was inmiddels de Maxazine Spotify playlist volledig vernieuwd, zoals dat elke week gebeurt. Hij luisterde naar de nieuwste muziek van artiesten als Kamping Kitsch Klub Soundsystem, School is Cool, Laura Omloop, Murda, Manou Jue Cardoso en veel meer nieuws, terwijl hij zijn tijd nam op het toilet.

Deel: