De Nederlandse symfonische-metalband Within Temptation is een van de succesvolste bands in het genre. Wereldwijd bekend is de band rond zangeres Sharon den Adel een van de beste verkopende muzikale exportproducten van Nederland. Met fans tot ver in Zuid Amerika aan toe weet de band overal ter wereld uitverkochte zalen los te laten gaan op hun muziek. Meer dan 1000 optredens in tientallen landen over de hele wereld, en overal waar ze komen, zijn hun hits bekend.

Opgericht in 1996 brak de band al snel door en al snel stond de band op Dynamo Open Air in Eindhoven. Met singles als ‘Ice Queen’ en ‘Stand My Ground’ brak de band internationaal ook bij het grote publiek door. Samenwerkingen met onder andere het Metropole Orkest, Keith Caputo, Tarja Turunen, Jacoby Shaddix, David Pirner, Xzibit en Jasper Steverlink werden opgezet en de band tourde in die jaren meermalen over de gehele wereld, tot aan Japan aan toe. Albums ‘Mother Earth’, ‘The Silent Force’ en ‘The Heart of Everything’ werden beloond met een platina status en in totaal verkocht de band al ruim 4 miljoen albums.

Nu, het wachten is op het achtste album van de band, vroeg Maxazine aan Within Temptation-bassist Jeroen van Veen, die er vanaf de oprichting al direct bij was) naar de muzikale footprint van Within Temptation. Niet de hits, maar de nummers die het geluid van Within Temptation door de jaren heen bepaald hebben. Nummers die essentieel zijn voor nieuwe fans om het geluid van de band het beste te leren kennen. Tracks die het beste totaalbeeld geven van de stijl van de band. Jeroen werkte graag mee met Maxazine om speciaal voor jullie een lijst samen te stellen met de meest essentiƫle nummers van de symfonische metalband. Niet zonder trots presenteert Maxazine: Within Temptation Essentials, samengesteld door Jeroen van Veen.

Deel: