Van een viertal naar een duo en van een rockband naar een electro-punk sound, dat is in het kort de geschiedenis van de Schotse band Vukovi. De sound van Vukovi gaat alle kanten op. Naast het vertrouwde rockrandje haalt het duo, dat naast zangeres Janine Shillstone bestaat uit Hamish Reilly, inspiratie uit trap, club, Die Antwoord, Bring Me The Horizon en futuristische films en series als Alien, West World en Black Mirror.

VUKOVI, wat in het Servisch wolven betekent, komt van de westkust van Schotland. Eerder brachten ze hun twee volledige albums ‘Vukovi’ uit in 2017 en ‘Fall Better’ in 2020. Niet alleen hebben ze hierop eindelijk ideeën voor een concept-album kunnen doorvoeren, maar ook kon Shillstone voor het eerst zingen over het hebben van een dwangstoornis. De band heeft de afgelopen jaren een zeer toegewijde fanbase opgebouwd door middel van uitgebreide tournees in het VK en Europa, waarbij ze op festivals speelden als Download Pilot Festival, TITIP, TRNSMT, Slam Dunk, Reading en Leeds Festival, 2000 Trees en The Kerrang! Tour. Ook tourden ze samen met artiesten als PVRIS en One Ok Rock. Hun derde album ‘Nula’ verschijnt later dit jaar, maar single ‘Hades’ is nu uit.

De band komt naar Patronaat in Haarlem en krijgt daar support van ZAND. ZAND maakt ‘ugly pop’, een zelfbedachte term om niet alleen hun muziek (pop geïnspireerd door My Chemical Romance, Tommy Cash en Imogen Heap) te omschrijven maar ook om onderwerpen bespreekbaar te maken die in de huidige maatschappij als controversieel kunnen worden opgevat.

Deel: