Sinds haar debuut in 2003 heeft Dana Fuchs ons op regelmatige basis verblijd met een nieuwe cd en toert zij vaak rond, waarbij zij ook in ons land een graag geziene gaste is. Vanzelfsprekend werkt haar uiterlijk mee, maar ook met de ogen dicht weet zij ons steeds aangenaam te verrassen. Zij werd in het verleden vaak vergeleken met een jonge Janis Joplin – ze heeft haar zelfs vertolkt in een musical op Broadway – maar Dana is beter dan een gewone imitator. Het is alweer een jaar of vier geleden dat haar vorige album verscheen en nu is dan eindelijk de opvolger “Borrowed Time” uitgekomen.

Op het album staan twaalf nummers, die allemaal zijn geschreven door Dana Fuchs en haar muzikale partner Jon Diamond, waarbij zij bij drie nummers nog aanvullende hulp hebben gehad. Begeleid wordt Fuchs door de al genoemde Jon Diamond (gitaar, harmonica, zang), Kenny Tudrick (gitaar), Jordan Champion (toetsen), Jack Daley (bas) en Todd Glass (drums). De inzet van twee gitaristen zorgt mede voor een rauwer geluid dan dat we op haar vorige album hoorden. Een nummer als ‘Hard Road’ is bijvoorbeeld een onvervalste rocker á la de Rolling Stones en het titelnummer zou niet misstaan op een Springsteen-album.

Waren we in het verleden gewend dat Fuchs vooral over haar eigen leven en belevenissen schreef, deze keer zijn het anderen die in het midden staan. Luister maar eens naar ‘Nothing You Own’, dat gaat over de verarmde inwoners uit het Zuid-Afrikaanse Kaapstad, of ‘Double Down On Wrong’, dat een regelrechte beschuldiging is naar politici, die de boel belazeren. Wederom een uitstekend album van Dana Fuchs. Aanrader. (8/10) (RUF Records)

Deel: