Zoals iedere vrijdag heeft de Maxazine-redactie de New Music Friday Maxazine Playlist op Spotify weer vernieuwd. Onze redactie, onder de bezielende, strenge, en soms zelfs angstaanjagend fanatieke leiding van onze platenbaas, heeft opnieuw een lijst van maar liefst zestig tracks samengesteld uit de meest verschillende genres. Enige overeenkomst is dat ze allemaal hagelnieuw in de vitrines van de platenmaatschappijen en in de webshops liggen.

Ishaan was met zijn gedachten bij Jennifer naar huis gegaan. De tramrit naar Centraal duurde een kleine 20 minuten, en genietend van de New Music Friday Maxazine Playlist op zijn oortjes had hij, zijn ogen gesloten, met zijn hoofd leunend tegen het koude raam van tram 7, teruggedacht aan wat veruit de leukste date in jaren was geweest. Haar lach, haar pretlichtjes, het kuiltje boven haar wenkbrauw dat haar gezicht licht asymmetrisch maakte.

Ishaan had alles aan Jennifer leuk gevonden. Hij was voor haar gevallen. Dat maakte hem ergens boos. Hij kende zichzelf zo niet. Nooit eerder had hij zichzelf zo verloren gevoeld na een date als juist nu. Hij balde zijn vuist en sloeg hem tegen zijn voorhoofd. Zo had zijn moeder het hem niet geleerd.

Twintig minuten verderop opende Jennifer de voordeur naar haar appartement dat twee trappen hoger lag. Ze had even getwijfeld om Ishaan uit te nodigen mee te gaan met haar. Heel even maar. Ze moest de volgende ochtend vroeg de deur uit. Het was niet het juiste moment voor een one night stand, zo wist ze. Natuurlijk had ze Ishaan heel aardig gevonden. Het was een leuke date geweest, dat zeker. Toch was Ishaan geen ‘marriage material’ zoals haar vriendinnen ongetwijfeld zouden hebben geoordeeld.

Fysiek aantrekkelijk had ze hem zeker gevonden, maar die aantrekkingskracht was er ook al vanaf het eerste moment dat ze ooit had gezien in de koffiebar. Het was niet zijn baard, dat vond ze eerder een afknapper, en ook was hij niet een sportschooljongen. Het was zijn zachte blik en sympathieke lach die haar raakte en haar zelfs geil maakte. Ze had al vanaf het begin gefantaseerd hoe het zou zijn hem te kussen en in zijn armen te liggen.

Alleen was het daar vandaag niet het juiste moment voor. Een volgende afspraak wilde ze zeker maken. Ze zou beter plannen, een date voorafgaand aan een vrije dag. Dan zou ze hem een volgende keer geen kans geven op de tram te stappen om in de nacht te verdwijnen. Jennifer beet op haar onderlip bij de gedachten die in haar opkwamen.

Inmiddels was ze de twee trappen opgelopen en had ze haar deur geopend. En druk op de knop en haar stereo-installatie die veel te zwaar was voor de oppervlakte die er met muziek te vullen was sprong aan. Ze zou nog even lekker zitten, en luisteren naar haar favoriete playlist, die van Maxazine. Heerlijk op vrijdag de beste nieuwe muziek. Deze week kon ze luisteren naar nieuwe muziek van onder anderen FKA Twigs, the Waterboys, Two Door Cinema Club en de leuke muziek van Dera Yildrin and Grup Şimşek.

Deel: