De band had een mega grote wereldhit met het aanlokkelijke ‘Mmm mmm mmm mmm’, dat nog steeds door vrijwel iedereen wordt meegezongen. ‘Afternoons & Coffeespoons’ werd ook nog een leuk hitje, net als ‘The Ballad of Peter Pumpkinhead’ het in enkele landen nog aardig deed, maar daarna werd het in Europe vrij stil rondom de Canadese folkrockband Crash Test Dummies. In eigen land bleef de band echter hit na hit scoren.

De band rond frontman Brad Roberts zat sinds de oprichting van de Crash Test Dummies niet stil, en op enkele korte onderbrekingen voor solo-projecten na, bleef de band flink touren en releasen. Na enkele bandwisselingen na kwam de succesvolle band (op Benjamin Darvill na) weer samen in 2017 en tourt sindsdien weer volop. Na vele jaren alleen maar in Canada en de USA te hebben getourd is het nu ook weer tijd voor de rest van de wereld en de band tourt op het moment weer volop op het Europese continent

Met de Crash Test Dummies weer vol in de picture is het natuurlijk tijd om het publiek te laten horen waar de band echt voor staat, dus vroeg Maxazine aan frontman Brad Roberts naar de tracks die hij zelf de muzikale footprint vind van de band. De nummers die de Canadrse band het best bestempelen. Niet zonder trots presenteert Maxazine: Crash Test Dummies Essentials, samengesteld door Brad Roberts.

Deel: