De kenmerkende, diepe stem van Crash Test Dummies-zanger Brad Roberts wordt nog steeds herinnerd. Na een lange pauze zetten de Canadese folkrockers, wereldwijd bekend van hun hit uit ’93 ‘Mmm Mmm Mmm Mmm’, hun grote succes in 2018 voort en gaven ze een gevierde jubileumtour. In mei 2022 komen ze nu voor het eerst terug naar Europa en eenmalig in België met een tour.

Het is meer dan 30 jaar geleden dat Crash Test Dummies hun debuutalbum The Ghosts That Haunt Me opnam. De Canadezen scoorden hun eerste hit met ‘Superman’s Song’ en ontvingen een Juno Award voor Group of the Year. Meer dan drie decennia later bewijst de uitverkochte jubileumtour voor het meervoudig Grammy-genomineerde tweede album ‘God Shuffled His Feet’ (1993) dat het publiek nog steeds wil horen wat de band te zeggen heeft. Dit album bereikte nummer 1 in de hitlijsten in Duitsland. Het was minder folky dan het eerste, maar meer op alternatieve rock gericht en toegewijd aan een modernere stijl van rock.

“We waren zo vol van de reacties van onze 25-jarige jubileumtour dat we wisten dat we het feest gaande moesten houden. We hadden geen idee dat de fans zo enthousiast zouden zijn en zijn een beetje verbluft dat we nog steeds uitverkochte shows kunnen spelen voor onze fans en – geweldig – hun kinderen”, aldus oprichter Ellen Reid.

In 2022 worden de Crash Test Dummies na een hele lange tijd eindelijk terug in Europa verwacht. Tijdens de tour spelen Crash Test Dummies nummers van het wereldwijde succes ‘God Shuffled His Feet’ en vele hits uit hun brede repertoire. Stichtende leden Brad Roberts, Ellen Raid, Dan Roberts en Mitch Dorge worden op het podium vergezeld door Stuart Cameron en Marc Arnould.

Na een lange pauze zijn Crash Test Dummies weer begonnen met touren. Ondanks een paar pauzes ging de band nooit echt uit elkaar tot 2010 en namen ze nog meer albums op in verschillende bezettingen, waarvan de laatste getiteld ‘OOH LA LA!’ De Crash Test Dummies staan op zaterdag 28 mei in de fonkelnieuwe zaal Owla in Brugge.

Deel: