Rik Meijer is in 1969 geboren en groeit op in Sint Jacobiparochie in Friesland. Uit die streek komt ook de Friese bluesman Shakey Sam en na het bijwonen van een optreden van hem besluit Rik om ook gitaar te spelen. Hij speelde in een aantal coverbands en studeert later af aan het Conservatorium in Groningen. Hij ging gitaarles geven bij dezelfde muziekschool waar Erwin Java werkte, waarmee hij later in diverse projecten zou gaan samenwerken. Ook speelde hij met Herman Brood, Harry Muskee, Jan Akkerman en begeleidde vele artiesten bij opnamen en optredens.

Nu is eindelijk ook een eerste eigen album van hem verschenen met de eenvoudige titel ‘Rik Meijer’. Wat erop staat zit erin. Het album verschijnt zowel als cd als dubbel-lp en bevat zestien nummers, waarvan drie van eigen hand, twee in samenwerking met Minke Adema, die daarop ook de zang voor haar rekening neemt. Een veelgevraagd artiest heeft ook een adressenboekje om zelf ook om hulp te vragen. En die heeft hij gekregen! Van o.m. Martin van der Starre, Cindy Oudshoorn, Minke Adema, Jack Bottleneck en Fokke de Jong om er slechts een paar te noemen.

Muzikaal varieert het aanbod van soul, ballads tot blues en bluesrock. Nummers die mij in het bijzonder opvallen zijn het oude Ten Years After-nummer ‘I’d Love To Change The World’, het akoestische ‘Jack Of Diamonds’ met de zang van Jack Bottleneck en het o.m. door Dan Penn geschreven ‘Memphis Women And Fried Chicken’ met zang en bluesharp door Jack Bottleneck. Een heerlijke plaat, genieten. (9/10) (Coast To Coast)

Deel: