‘Mouth’ is de tweede single van ‘Gaps in time’, het debuutalbum van momoyo dat in september 2022 verschijnt bij Starman Records. Het nummer werd geproduceerd door Jonas Bruyneel, gemixt door Filip Tanghe (Balthazar, Warhaus) en gemastered door Brian Lucey (Arctic Monkeys, Depeche Mode). De videoclip werd gemaakt door regisseur Lena Nerinckx en Contour Collective.

‘Mouth’ is een nummer over dansen tot je vergeten bent waarom je er nood aan had. Uitschakelen die hersenen, in het donker leef je op het ritme van je hart. Tegelijk gaat het over de gevaren van dat fragiele gevoel van controle. Zodra de dag daar is, komen de wallen en het huiswaarts waggelen. Het is een dansbare en tegelijk melancholische ode aan vluchten zonder stil te staan bij de gevolgen.

Intense pop die drijft op nachtelijke beats, vintage synths, bezwerende strijkers en een stem die je bij de keel grijpt. momoyo is de band rond auteur/muzikant Jonas Bruyneel met Frie Mechele, Esther Coorevits (Jan Verstraeten, Noémie Wolfs), Renaud Debruyne en Sven Sabbe (Galine). momoyo verraste in 2020 met een debuut-EP die airplay kreeg op Radio 1 en Studio Brussel, meer dan 350.000 keer gestreamd werd en ook internationaal op bijval kon rekenen.

Deel: