Onze zuiderbuur Steven Troch is al jarenlang een vaste waarde in de Belgische blueswereld en niet alleen bekend in eigen land. Ook bij ons is hij een graag geziene gast en hij wordt tot in de VS gerespecteerd. Ik schrijf dan wel Belgische blueswereld, maar de harmonicavirtuoos laat zich alleen op deze stijl niet vastpinnen. Op een plaat van Steven Troch kun je eigenlijk van alles verwachten, zo ook op zijn derde album ‘The Call’.

Op het album staan elf door Troch zelfgeschreven nummers en is verschenen op het label Sing My Title van Tiny Legs Tim. Het is opgenomen in de Robot Studio’s in Gent en afgemixt door Kid Andersen in San Jose, Californië. Troch (zang, harmonica, zingende zaag) wordt bijgestaan door Liesbeth Sprangers (bas), Matti de Rijcke (gitaar), Bernd Coene (drums) met Luk Vermeir (toetsen), Bert Vervaeck (pedal steel), Luigi de Gaspari (trombone) en John Halbleib (trompet). Muzikal gezien schiet de band door een veelvoud van stijlen. Van swing en R&B, tot caribisch, funk en onvervalste blues. Alles zit erin en het verveelt geen moment. In tegendeel, je weet nooit wat je kunt verwachten.

Nummers die wat mij betreft een speciale vermelding verdienen zijn het funky ‘The One You Can Rely On’, het instrumentale ‘Call Of Cornholio’ dat niet zou misstaan in een western, en de rockende blues ‘So Much To Do’. Kortom, een zeer gevarieerd en erg leuk album. Prima werk. (8/10) (Sing My Title)

Deel: