Om de muziekliefhebbers te laten genieten van live muziek delen wij op Maxazine dagelijks een Full Concert met dit keer een concertregistratie van Clannad.

De naam Clannad zal bij veel muziekliefhebbers de harten sneller doen kloppen. De legendarische familieband, gevormd door de ‘Brennan-clan’ die ook Enya en Moya Brennan voortbracht, behoort onbetwistbaar tot het erfgoed van de Ierse muziek. Grote songs als de film-soundtrack ‘Harry’s Game’ en ‘I Will Find You’, staan in ieders geheugen gegrift.

Net als ‘In A Lifetime’, dat de band in 1985 maakte met Bono van U2 en dat direct een wereldwijde hit werd. Het repertoire van Clannad heeft een onnavolgbare kracht en veelzijdigheid. Elementen van folk, folk rock, traditionele Ierse ballades en new age komen samen in een unieke blend. Een sound die je meesleept in de woestheid en melancholie van het landschap van Donegal, waar Clannad zijn roots heeft.

Deel: