Made in Purple heeft een duidelijke missie: ‘Made In Japan’ van Deep Purple live brengen in zijn volle glorie en passie! Dit iconische album kwam uit in 1972 en viert in 2022 dus zijn 50 jarig jubileum. Met respect voor de originele nummers, het geluid en de solo’s zullen ze een volledige magische live-ervaring van 90 minuten uitvoeren.

‘Made In Japan’ is een van de bekendste en best verkochte live-platen ooit. En laten we eerlijk zijn: Gillan, Glover, Lord, Blackmore en Paice – de meest succesvolle Deep Purple line-up – produceerden inderdaad een iconisch dubbel live-album, opgenomen tijdens drie uitverkochte shows in Osaka en Tokio. ‘Highway Star’, ‘Child in Time’, ‘Smoke on the Water’, ‘The Mule’, ‘Strange Kind of Woman’, ‘Lazy’ en ‘Space Truckin” werden live uitgevoerd. In 1998 werd de originele release opnieuw gemasterd en werden er nog drie nummers uit dezelfde liveshows toegevoegd: ‘Black Night’, ‘Speed King’ en ‘Lucille’. Het album had een groot aandeel in de aanhoudende wereldwijde populariteit en sterrenstatus die Deep Purple tot op de dag van vandaag heeft verworven.

Made in Purple is een project van vier méér dan ervaren sessie- en live muzikanten (docenten aan Conservatorium Gent en Brussel) en een flamboyante zanger (Jezus in de musical Jesus Christ Superstar). Met passie en enthousiasme én beïnvloed door het 70’-er jaren hardrockvirus gaan zij deze uitdaging aan. Een ambitieus project met als motor het podiumplezier van de muzikanten. Herbeleef het meesterwerk ‘Made in Japan’ live, zoals het was in 1972!

Vandaag kondigt de band hun nieuwe tourdata aan voor 2023, als aanvulling op de data voor 2022 en in samenwerking met Maxazine als tourpartner.

Tourdata Made in Purple:

10 juni: Kavka Oudaan, Antwerpen
02 september: De Helling, Utrecht
16 september De Groene Engel, Oss
17 september: De Bosuil, Weert
03 maart: Hedon, Zwolle
04 maart: De Vorstin, Hilversum
31 maart: Gigant, Apeldoorn
01 april: Muziekgieterij, Maastricht
22 april: Cacaofabriek, Helmond

Deel: