Afgelopen zondag vond in de Next stage van de Tilburgse 013 het meerdere keren verplaatste concert van Glennis Grace plaats. Een goed gevulde zaal werd op deze zonnige moederdag getrakteerd op een energieke avond waarbij de muziek centraal stond.

Aan zangeres Julia Zahra de eer om als voorprogramma deze haast zomerse avond in Tilburg te openen. Julia verwierf landelijke bekendheid als winnares van The Voice of Holland 2013. Voor dit optreden had Julia gitariste en achtergrondzangeres Anne Roos Peterse meegenomen en dit resulteerde in mooi samenspel en samenzang. Gedurende dit optreden kwamen meerdere nummers van haar recente album ‘Remedy’ voorbij, maar ook haar cover van het BZN nummer ‘Just An Illusion’. Door haar deelname aan het programma De Beste Zangers haalde ze met deze cover de hitlijsten. Het meeste indruk maakte Julia met het nummer ‘Indiana’ over haar zoektocht naar haar roots. Als afsluiter werd ‘Sweet Memories’ ingezet en aan haar oproep om het refrein mee te zingen werd goed gehoor gegeven door het publiek.

Na een kleine ombouw van het podium was het tijd voor Glennis Grace en haar band om het podium te betreden. Met een zeer sterke vertolking van ‘Running’ werd het startsein gegeven voor een energieke en sterke show. Voor twee fans in het publiek, Evy en Yvonne, kon deze avond niet meer stuk. Voor het zingen van haar single met Edwin Evers ‘Wil Je Niet Nog 1 Nacht’ zocht Glennis een moedig iemand uit het publiek om mee te zingen op het podium. Uiteindelijk waren bezoeksters Evy en Yvonne de gelukkigen en ze wisten niet alleen Glennis en haar band, maar ook het gehele publiek omver te blazen met hun vocale kwaliteiten.

Veel indruk maakte Glennis met het kwetsbare ‘Als Je Slaapt’, waarbij menig gevoelige snaar werd geraakt. Ook de prachtige Bob Marley cover ‘Redemption Song’ maakte erg veel los in Tilburg. Passend bij het prachtige weer bracht Glennis een zeer fijne medley van Bob Marley nummers, zeer tot vreugde van het publiek.

Naast de nodige covers kwamen er ook een aantal eigen nummers zoals ‘7 Maanden’ en ‘Raak Me’ voorbij, hiermee kreeg Tilburg alvast een voorproefje op het nog te verschijnen nieuwe album. Deze ontroerende nummers werden goed ontvangen door het publiek. Vocaal werd Glennis bijgestaan door haar achtergrondkoor onder leiding van Rob de Nijs en met name bij een prachtige versie van John Mayer’s ‘Gravity’ kreeg het koor de gelegenheid om te shinen.

Het repertoire van Whitney Houston past Glennis als gegoten, zo kreeg de 013 een mooi blokje met Whitney hits voorgeschoteld waarbij de voeten van de vloer gingen. Naast ‘It’s Not Right, But It’s Ok’ mocht natuurlijk ook het swingende ‘I Wanna Dance With Somebody’ niet ontbreken in Tilburg.

Glennis kreeg grote bekendheid door het vertolken van ‘Afscheid’ in het programma De Beste Zangers en ook in Tilburg bewees ze het nummer en vooral de zeer krachtige uithaal vlekkeloos en met gemak te kunnen zingen. Met de Mariah Carey cover ‘Make It Happen’ kwam er een einde aan het energieke optreden van Glennis in de 013. Met een geweldige strot en fantastische muzikanten wist Glennis een zeer goede show neer te zetten waarbij de muziek centraal stond. Een ware feelgood show met veel positieve vibes.

Foto’s (c) Stefanie Portegies

Deel: