De Groningse bluesman Hans van Lier kan wel een van de meest ervaren muzikanten uit het genre worden genoemd. Geboren in 1961 in Schildwolde verhuist hij met zijn familie als 1-jarige naar Siddeburen. Op zijn vijftiende speelt hij in zijn eerste bandje en er zullen nog vele bands en projecten volgen. In de loop van de jaren heeft Hans een zodanige naam opgebouwd dat hij ook bekende nationale en internationale artiesten voor zijn projecten kan vragen. Zo werkt hij samen met Double Trouble, m.a.w. de begeleiders van Stevie Ray Vaughan, Mick Taylor (ex-Rolling Stones) en onze eigen Magic Frankie en Ralph de Jong.

Vorig jaar begon Hans van Lier met zijn oude maat gitarist Bennie Timmer, aangevuld door mondharmonicaman Uncle G (Gerard Julving) het ‘Blues Project’. Door corona gedwongen werd het een huiskamerproject, waar naast de drie heren ook broer Harrie van Lier (bas) en Harrie Groenewold (drums) aan meededen. Zang, gitaren en mondharmonica zijn live in de huiskamer ingespeeld, terwijl de andere instrumenten digitaal zijn toegevoegd.

Het resultaat is het digitale album ‘Grey Wolf’ geworden met daarop veertien nummers, merendeels covers van bekende en minder bekende blues klassiekers. We horen onder meer ‘Going Down Slow’, een fraaie versie van ‘Reconsider Baby’, ‘Dust My Broom’ en ‘T-Bone Shuffle’. Het titelnummer ‘Grey Wolf’ is een eerbetoon aan vriend en muziekfan Frits Terpstra, die zich jarenlang heeft ingezet om het lot van de onschuldig gevangen Leonard Peltier van de Lakota/Ojibwe stam onder de aandacht te brengen. (leestip: Prison Writings van Leonard Peltier). Een prachtig nummer en een heel mooi album van het Hans van Lier Blues Project. (8/10) (Suburban Records)

Deel: