Zes jaar geleden, in de romantische, nachtelijke setting van een oude Amsterdamse kroeg, werd de fundering voor het nieuwe artistieke duo Silver Lake gelegd. Na elkaar daar, op het podium, ontmoet te hebben, besloten Marleen Hoebe en Jesse Koch partners te worden in het leven, en later ook in de muziek. Vlak voor het uitbreken van de pandemie besloot het duo het creatieve potentieel van hun relatie dieper te verkennen, met als resultaat het aangrijpende en sfeervolle art-pop project Silver Lake.

Zoals stromingen in de zee nieuwe elementen met zich mee kunnen brengen, zo ook vloeide er nieuwe creatieve energie dat zich uitmondde in Silver Lake: geïnspireerd door hun nieuwe thuisstad Den Haag schreef het duo nieuw materiaal waarop ze samen hun compositorische, tekstuele en productionele magie los lieten. Er kunnen parallellen getrokken worden met artiesten als Alexandra Saviour, Lana del Rey en The Last Shadow Puppets – evenals oude troubadours zoals Nancy Sinatra en Lee Hazlewood. Met een nostalgische knipoog naar het verleden maar met de ogen scherp gericht op de toekomst en middels moderne productietechnieken in symbiose met oude analoge apparatuur uit de jaren ’60 en ’70, slaagt Silver Lake erin om een symbiose te creëren van een vintage, doch eigentijds geluid.

Geïnspireerd door de gelijknamige film, neemt de eerste single Under The Silver Lake je mee naar de wachtkamer van het onderbewuste; een plek verborgen van het dagelijkse, die verloren liefdes, hoop, dromen, angsten en jeugdherinneringen bevat die je dacht vergeten te zijn.

“We hebben deze sessie volledig analoog op tape opgenomen en het is opgenomen en gefilmd in de live-room van Abbey Road institute. Alles wat je hoort is ook op de video te zien, dus helemaal zonder overdubs of extra layers. In totaal hadden we 20 minuten tape en we wilden graag 4 nummers opnemen. We konden dus voor iedere track ongeveer 2 takes bewaren en dat maakte het een hele bijzonde manier van opnemen en gaf natuurlijk een heel anders soort focus bij het inspelen voor ons en de band. Mix is gedaan door Pieter Vonk, de engineer is Anthony Maes en de edit is gemaakt door Leslie Wilkes. ” – aldus Marleen Hoebe.

Marleen Hoebe en Jesse Koch vormen het art pop duo Silver Lake en brengen vandaag hun nieuwe single ‘Violet’ uit. Het nummer is in samenwerking met Pieter Vonk opgenomen en de clip van ‘Violet’ komt vandaag uit, in primeur op Maxazine

Silver Lake Live:
Aankomende shows:
21 april – Hedon, Zwolle*
22 april – Annabel, Rotterdam*
24 april- Doornroosje, Nijmegen*
21 mei – Bibelot, Dordrecht*
31 mei – Oosterpoort, Groningen*
12 juni – Parkpop, Den Haag
* SUpport: Son Mieux

Deel: