De Zeeuwse band Bløf bestaat in 2022 dertig jaar, met de twee recente grote concerten in de Ziggo Dome nog op het netvlies maakt het publiek nu kennis met het nieuwe album ‘Polaroid’. Dit 13 nummers tellende album was in eerste instantie bedoeld als een vierluik van EP’s. Zo kwam het eerste deel ‘Polaroid-01’ in het najaar van 2021 uit en werd de sterke single ‘Horizon’ erg goed ontvangen door het publiek.

Door het uitbreken van de coronapandemie en het noodgedwongen afbreken van de net begonnen theatertour (en festivals en evenementen die lange tijd niet doorgingen) was Bløf behoorlijk uit het veld geslagen. Door het omgooien van de plannen konden de leden van Bløf zich storten op het afmaken van het album ‘Polaroid’, door de EP aan te vullen met 8 extra nummers. Hiervoor werkte de band samen met producer Dries Bijlsma en technicus/mixer Huub Reijnders.

Hoofdthema’s op dit nieuwe album zijn vooral hernieuwd vertrouwen in de toekomst, nieuwe energie, maar ook liedjes over liefde en rouw komen voorbij. Een groot deel van de nummers op ‘Polaroid’ zijn geschreven en deels opgenomen in een (vanwege corona gesloten) hotel op Terschelling. Het resultaat mag er zeer zeker zijn: ‘Polaroid’ bevat een mooie mix van stevige en rustige nummers en laat zien dat de Zeeuwse band zich altijd weer weet te verbeteren en te vernieuwen.

Zo valt de stevige sound van ‘Roes’ direct op en mag deze track zich tot één van de highlights van dit album rekenen. Deze rock sound past Bløf goed en dit keert ook vaker terug op deze plaat, onder andere in ‘Doe Het Dan’. Ook het lekker lang uitgesmeerde nummer ‘Wonderen zijn welkom’ is een pareltje om naar te luisteren.

Titeltrack ‘Polaroid’ heeft een sterke tekst, wat zeer herkenbaar is en zeer tot de verbeelding van de luisteraar spreekt. ‘Bitterzoet’ is de nieuwe single van dit album en heeft als onderwerp gemende gevoelens en herinneringen die niet alleen maar mooi zijn. Ook gebrek aan perspectief is terug te horen in de tekst.

‘Polaroid’ is een mooie en sterke aanvulling op het reeds grote en diverse oeuvre van Bløf en laat zien dat ze nog steeds thuis horen in de absolute top van de Nederlandstalige popmuziek. Later dit jaar zal er nog een nieuwe verzamelaar verschijnen. Ook staan er diverse optredens en natuurlijk het festival Concert at Sea op het programma. Zodat Bløf dit jubileum samen met de fans kan vieren. (8/10) (Sony Music)

Deel: