Twee ogenschijnlijke tegenpolen, die door een gemeenschappelijke vriend aan elkaar gekoppeld werden. Het lijkt wel op het script van een romantische comedy. In het geval van de Ierse zangeres Jessie Buckley en de Engelse zanger, gitarist en producer Bernard Butler betreft het echter daadwerkelijk de manier waarop het tweetal met elkaar in contact kwam.

Zij kende zijn werk al wel en was daar erg van gecharmeerd. Het deed haar denken aan het gevoel dat ze kreeg van artiesten als Nina Simone of Beth Gibbons. “Singers who just remind me how much I long to hear people’s characters in the songs they perform” volgens Buckley. Na een telefonische kennismaking, waarin al meteen een schets ontstond voor hoe zij samen te werk zouden gaan, besloten ze om met elkaar in zee te gaan.

Amper twee weken later was ‘The Eagle And The Dove’, het openingsnummer van hun album een feit. En uit de vele gesprekken die ze voerden, vloeiden al snel meer liedjes voort. Jeugdherinneringen en vakanties uit haar kinderjaren voedden de teksten en muzikaal zorgde de jazzfolk van Pentangle voor inspiratie, waarmee Butler aan de slag kon.

De opnames vonden plaats bij Butler thuis, nog zonder dat iemand een handtekening op papier had gezet. Hun passieproject werd vanuit het hart en vol overtuiging gemaakt. “No-one outside of our families, the musicians who worked on it and a Flamenco dancer in Essex had a clue it was happening. We rubbed two coins together and handed over an album that was finished.” vertelt Butler. Het resulteerde in het album ‘For All Our Days That Tear The Heart’ dat op 10 juni uitkomt.

Deel: