Het eerste festival na de corona lockdown zit er weer op. Op de heilige festivalweide in Lichtenvoorde vond op de eerste drie dagen van april het Startschotgala plaats. Een logische titel, zo na twee festivalloze jaren en het toegestroomde publiek was er dan ook helemaal klaar voor, hoewel soms wat onwennig. Hoe was dat ook alweer, met festivalbandjes, muntenkassa’s, wachtrijen bij langzamerhand modderiger wordende toiletten, van tent naar tent trekken… het was even terugdenken aan mooie tijden om weer te weten hoe het allemaal moest.

Met mooie namen als Guus Meeuwis, Heino, Bökkers, Boh Foi Toch, The Dirty Daddies, Rowwen Hèze, de Heinoos, BZB, De Paloma’s met Henk Wijngaard, Anouk, Kraantje Pappie, FeestDJRuud en een hele reeks aan coverbands van de groten der aarde was het drie dagen lang genieten van muziek. Dat het op Heino na alleen maar Nederlandse acts waren, gaf alleen nog maar beter aan wat voor een kwaliteit we in Nederland al hebben. En Heino? Ach, die mogen we inmiddels toch ook wel een halve Nederlander noemen.

Onze fotograaf Marcel Hakvoort liep rond op het Startschotgala en schoot verschillende foto’s van de betere bands op het festival.

Foto’s (c) Marcel Hakvoort

Deel: