De uit Kroatië afkomstige bluesband She Brought Me Gasoline is, na een voorzichtig begin in 2016 met een single, gevolgd in 2020 met hun debuutalbum, inmiddels een vaste waarde geworden in de blues scene van hun land. De band, die bestaat uit Kristijan Keveševic (zang, banjo, mondharmonica), Zac (gitaar, zang), Zlatko (bas) en Markan (drums), concentreert zich op klassiek en ambachtelijk gemaakte blues met o.m. het gebruik van instrumenten als banjo en resonator gitaar.

Onlangs verscheen hun tweede volwaarde album met de titel ‘There Were Times’ met daarop elf zelfgeschreven nummers. Ook op dit album laten de heren de door hun ingeslagen weg niet los. De productie is puur, de opbouw lijkt simpel en het geeft ademt een eerlijke en pure sfeer uit. Wat stijl betreft leunt de band zwaar op de blues, met daarbij invloeden uit americana en folk.

Het album begint met pulserende de blues ‘Above The Regular Crowd’ en gaat verder met ‘Heartbreaking’, dat doet denken aan de Sixties British blues. De luisteraar wordt gedurende elf nummers getrakteerd op prima geschreven en gemaakte nummers, waar geen enkele zwakke song bij zit. Nummers die wat mij betreft een bijzondere vermelding verdienen zijn ‘The Road’, een ballad, die wordt gezongen door de Kroatische zangeres Maja Posavec, het countrynummer ‘Vare Valium’, dat het album afsluit, en het gedragen ‘Last Night I Had A Dream’, voor mij het hoogtepunt van het album. Een uitstekend album. (8/10) (eigen beheer)

Deel: