Zeventien jaar oud is ze pas, deze Nienke Dingemans, en nu al doet ze van zich spreken. Anderhalf jaar geleden kwam haar naam naar boven toen Simon Keizer (jawel, van Nick en Simon) de toen 15-jarige hoorde en haar ‘talent of the week’ noemde. Ze timmert al een tijdje aan de weg en is naast soloartiest ook deel van Mindblow, een bluesband uit Bergen op Zoom.

Onlangs verscheen haar debuut in de vorm van een EP met zes nummers, getiteld ‘Devil On My Shoulder’. De zes nummers zijn allemaal van haar hand. In de studio in Roosendaal was de productie in handen van de multi-instrumentalisten Jan van Bijnen en Joost Verbraak, die ook deel uitmaken van Nienkes begeleidingsband. Verdere assistentie is van de bassisten Joris Verbogt en Sanne Verbogt, en de saxofonist Arend Bouwmeester.

Meteen bij het openingsnummer, de countryblues ‘Why The Caged Birds Sings’ laat Nienke horen wat zij in huis heeft. Na het vrolijke bluegrass nummer ‘Heartache Train’ belanden we bij de bluesballad ‘Tennessee River’. Via de New Orleans-achtige klanken in ‘Love Labours Lost’ komen we terecht bij de sobere countryblues ‘Mississippi Road Blues’ en de fraaie ballad ‘Devil On My Shoulder’, waarmee de EP alweer bij het einde is gekomen.

Al met al een prachtig debuut, die terecht is genomineerd voor de Dutch Blues CD Award 2021. Nienke Dingemans is een belofte voor de toekomst. Daar gaan we nog veel van horen. (8/10) (Howlin’ Chicken Records)

Deel: