Zoals iedere vrijdag heeft de Maxazine-redactie de New Music Friday Maxazine Playlist op Spotify weer vernieuwd. Onze redactie, onder de bezielende, strenge, en soms zelfs angstaanjagend fanatieke leiding van onze platenbaas, heeft opnieuw een lijst van maar liefst zestig tracks samengesteld uit de meest verschillende genres. Enige overeenkomst is dat ze allemaal hagelnieuw in de vitrines van de platenmaatschappijen en in de webshops liggen.

Ondanks dat ze door allerlei wet en regelgeving in een soort van harnas wordt, gedrukt vindt Maartje dat ze toch nog genoeg vrijheid heeft om haar werk te doen zoals ze dat graag wil doen. Uiteindelijk is het haar verantwoordelijkheid als internationaal truckchauffeur om haar vracht op tijd af te leveren. Hoe ze dat doet is volledig aan haar, als ze zich maar aan alle regels rond de rusttijden houdt en zolang ze maar niet met de tachograaf in haar cabine gaat knoeien kan ze doen en laten wat ze wil. Heerlijk.

Maartje rijdt het liefste ‘s nachts. Lekker rustig en ze kan goed doorrijden. Weinig tot geen files en de nacht brengt het beste in haar naar boven. Ze kan geconcentreerd rijden en in haar hoofd heeft ze desondanks de ruimte om in een soort van zen modus te komen. Zo noemt ze het in ieder geval voor zichzelf. Een modus waarin ze volledig gelukkig is, rustig en die haar juist energie oplevert in plaats van dat hij energie kost.

Vandaag gaat de reis naar Antwerpen. Een relatief korte rit. Prima dan kan ze vandaag eens een keer thuis slapen, dat is al twee weken niet meer gebeurd. Ze hoeft de planning niet eens te vragen. Men houdt daar goed rekening met wat ze heeft doorgegeven. Maartje is gelukkig. De eerste 30 kilometer luistert Maartje naar het nieuws op de radio. Ze volgt alles dat er in de wereld om haar heen gebeurd en in is erg geïnteresseerd geraakt in de strijd om het Franse presidentschap dat de komende tijd beslist zal gaan worden. Verder heeft ze niets met Frankrijk, maar ze is gewoon benieuwd hoever de twee ultra rechtse kandidaten gaan komen.

Om precies acht uur vanavond kan de radio uit, en zal Maartje overschakelen naar Spotify op haar telefoon. Ze kan dan naar de nieuwe Maxazine New Music Playlist luisteren. Elke week weer de vetste en beste nieuwe tracks bij elkaar op een playlist. Heerlijk! Je kan de klok erop gelijkzetten. Deze week luistert Maartje naar nieuwe tracks van onder anderen Stromae, Meau, S10, Jordan Rakei, Band of Horses, Placebo, Red Hot Chili Peppers en Whispering Sons. Echt ideaal om kilometers meer te maken.

Deel: