In 2015 breekt Nothing But Thieves door met de gelijknamige debuutplaat ‘Nothing But Thieves’. Hits als ‘Itch’, ‘Wake Up Call’ en ‘Trip Switch’ waren (en zijn) niet meer van de radio af te slaan en Groningen maakte toen al kennis met het kwintet tijdens ESNS.

Na hun doorbraak volgt er een triomftocht langs zalen die alsmaar groter werden en speelden ze ijzersterke shows als voorprogramma van bands als MUSE. Opvolger ‘Broken Machine’ zorgt ervoor dat de band onder leiding van frontman Conor Mason zich definitief vestigt in de frontlinie van de internationale rockscene. Ook hun ode aan onze hoofdstad met hun nummer ‘Amsterdam’ wordt een monsterhit en een solide livereputatie brengt ze naar de grootste festivals ter wereld.

Laatste wapenfeit ‘Moral Panic’ werd geschreven voordat de pandemie uitbrak en kan nu twee jaar later eindelijk live worden gespeeld. Met nog relatief nieuwe singles als ‘Is Everybody Going Crazy’, ‘Real Love Songs’ en ‘Impossible’ wordt het ongetwijfeld een intense livecomeback, naast de inmiddels klassiekers die ongetwijfeld allemaal voorbij komen. De show in de Ziggo Dome in april was in mum van tijd uitverkocht. Dus toen de band vroeg of ze in Groningen nog een gaatje in onze agenda hadden, hebben ze geen seconde na hoeven te denken. Donderdag 21 april kun je ze dus live zien in De Oosterpoort!

Deel: